the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. CASE-REAL
  6. 2016
  7. House in Minami-Ogikubo / CASE-REAL

House in Minami-Ogikubo / CASE-REAL

  • 20:00 - 28 October, 2017
House in Minami-Ogikubo / CASE-REAL
House in Minami-Ogikubo  / CASE-REAL, © Takumi Ota
© Takumi Ota

© Takumi Ota © Takumi Ota © Takumi Ota © Takumi Ota + 15

  • Design

    Koichi Futatusmata, Yuki Onita(CASE-REAL)
  • Design Cooperation, Construction

    Yoshida building firm
  • Lighting Plan

    Tatsuki Nakamura(BRANCH lighting design)
  • Site Area

    100.0 m2
  • More Specs Less Specs
© Takumi Ota
© Takumi Ota

Text description provided by the architects. A small wood structure house with an office floor on the ground level, standing on a standing on a 49.5sqm building area within the 100 sqm site.  To take in sunlight, the volumes of the building were gathered to the Northern side of the site along the street. The entrances to the office and the residential areas were divided but share the same approach leading in to the structure. 

© Takumi Ota
© Takumi Ota

On the other hand a large window was created on the Northern facade for even and moderate sunlight throughout the day, and large single room was made on the second floor surrounding the center stairwell. A seamless counter storage leading from the kitchen to the dining was designed to create an openness and depth to the atmosphere. Along with the office space, rooms with more private functions such as the bedroom and kids room have been placed on the ground level. The office space is a long rectangular room stretching from North to South, and regardless of its small size we have aimed to take in the outside view as much as possible.

© Takumi Ota
© Takumi Ota
Floor Plan
Floor Plan
© Takumi Ota
© Takumi Ota

View the complete gallery

About this office
CASE-REAL
Office
Cite: "House in Minami-Ogikubo / CASE-REAL" 28 Oct 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/882445/house-in-minami-ogikubo-case-real/> ISSN 0719-8884