the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. The Netherlands
  5. Zecc Architecten
  6. 2016
  7. Extension Pavilion / Richèl Lubbers Architecten + Zecc Architecten

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Extension Pavilion / Richèl Lubbers Architecten + Zecc Architecten

  • 05:00 - 6 October, 2017
Extension Pavilion / Richèl Lubbers Architecten + Zecc Architecten
Extension Pavilion / Richèl Lubbers Architecten + Zecc Architecten, © Stijn Poelstra
© Stijn Poelstra

© Floriaan Willemse © Stijn Poelstra © Stijn Poelstra © Stijn Poelstra + 33

© Stijn Poelstra
© Stijn Poelstra

Text description provided by the architects. A design puzzle within the new rules of license-free construction: a space as an atelier, but also usable as a care- and house studio. It delivers a precise calculated sculptural shape with jumps and sloping roof sur-faces. Central element in the map is an ancient monastery wall, which was hidden between ancient barns. The cloister wall now runs pontifically across the pavilion, thus rendering the new indoor and outdoor spaces historic layered.

© Floriaan Willemse
© Floriaan Willemse

Not only the new pavilion, but also the complete internal renovation of the house was part of the project. The main entrance of the house is been moved to the facade of the new pavilion. The old hallway and staircase situated in the old house has been lifted, which increased a more spacious kitchen. During our project our client made some principle decisions, investing in quality rather than quantity.

© Stijn Poelstra
© Stijn Poelstra
Site Plan
Site Plan
© Floriaan Willemse
© Floriaan Willemse

Not necessarily a large kitchen, but rather a special stove with attention to a wood-fired oven. Residual heat from this oven is used for the heating of shower water or underfloor heating. A state-of-the-art boiler is thus fed from different heat sources: cv boiler, sun and residual heat from the oven. Roofs, walls and floors of the existing house were isolated and the house was further preserved by the addition of solar panels and solar collectors.

© Stijn Poelstra
© Stijn Poelstra

View the complete gallery

About this office
Cite: "Extension Pavilion / Richèl Lubbers Architecten + Zecc Architecten" 06 Oct 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/881034/extension-pavilion-richel-lubbers-architecten-plus-zecc-architecten/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.