the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Portugal
  5. Gonçalo Duarte Pacheco
  6. 2017
  7. House Cr / Gonçalo Duarte Pacheco

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

House Cr / Gonçalo Duarte Pacheco

  • 14:00 - 5 October, 2017
House Cr / Gonçalo Duarte Pacheco
House Cr / Gonçalo Duarte Pacheco, Facade. Image Courtesy of Gonçalo Duarte Pacheco
Facade. Image Courtesy of Gonçalo Duarte Pacheco

Room. Image Courtesy of Gonçalo Duarte Pacheco Stairs. Image Courtesy of Gonçalo Duarte Pacheco Stairs. Image Courtesy of Gonçalo Duarte Pacheco Living Room. Image Courtesy of Gonçalo Duarte Pacheco + 21

Living Room. Image Courtesy of Gonçalo Duarte Pacheco
Living Room. Image Courtesy of Gonçalo Duarte Pacheco

Text description provided by the architects. The project proposes the refurbishment of a house built in 1937. Located in the urban area of Caldas da Rainha, its origin is associated with the genesis of this whole urban area, which, at the beginning of the twentieth century, emerged in the west of the railway line that crosses the entire city.

Stairs. Image Courtesy of Gonçalo Duarte Pacheco
Stairs. Image Courtesy of Gonçalo Duarte Pacheco

Time was crucial on this house’s layering history, as it endorsed certain acceleration on the advanced state of decay, not to mention the several nature effects or the constant remake and remodel changes imposed to the structure.

Entrance Floor
Entrance Floor
Stairs. Image Courtesy of Gonçalo Duarte Pacheco
Stairs. Image Courtesy of Gonçalo Duarte Pacheco
First Floor Plan
First Floor Plan

An interior courtyard was occupied. Along the years, this area has been used for all kind of purposes - from chicken coop to outbuilding - serving the different needs of those who lived there.

Main Facade. Image Courtesy of Gonçalo Duarte Pacheco
Main Facade. Image Courtesy of Gonçalo Duarte Pacheco
Axonometric
Axonometric
Living Room. Image Courtesy of Gonçalo Duarte Pacheco
Living Room. Image Courtesy of Gonçalo Duarte Pacheco

The project returns the house to its dwelling function. The courtyard, surrounded by a 4 meters high wall, with a interior garden, allows a rare sense of intimacy, recalling the city. The entry allowing a focused view of the patio, heading directly to the public part of the house

Interior Facade. Image Courtesy of Gonçalo Duarte Pacheco
Interior Facade. Image Courtesy of Gonçalo Duarte Pacheco

View the complete gallery

About this office
Gonçalo Duarte Pacheco
Office
Cite: "House Cr / Gonçalo Duarte Pacheco" 05 Oct 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/881014/house-cr-goncalo-duarte-pacheco/> ISSN 0719-8884
Facade. Image Courtesy of Gonçalo Duarte Pacheco

“假”古典住宅 House Cr / Gonçalo Duarte Pacheco

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.