All
Projects
Products
Events
Competitions

West Village - Basis Yard / Jiakun Architects

West Village - Basis Yard / Jiakun Architects

© Chengdu Beisen Culture © ArchExist © ArchExist © ArchExist + 18

Community  · 
Chengdu, China
  • Architects Authors of this architecture project Jiakun Architects
  • Area Area of this architecture project
    135552.0 m2
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2015
© Chengdu Beisen Culture
© Chengdu Beisen Culture

Text description provided by the architects. West Village is a maxi-courtyard that adopts an atypical design when compared to other commercial complexes in that its centrifugal layout encircles the entire block to maximize the inner area of sports and green like a park, echoing the form of a basin and encompassing a diverse public life. Smaller bamboo courtyards exist within bigger ones. They are open to the public and visitors are welcome to walk through freely.

© ArchExist
© ArchExist
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© ArchExist
© ArchExist
A-A Section
A-A Section
© ArchExist
© ArchExist

The spatial design carries on the ever-popular traditional leisure lifestyle under the shade of bamboo among locals in order to refresh their former collective memories. Its functional structure allows a miscellaneous forms of expression to utilize the customizable spaces at will, while the large scale of the courtyard harbors and displays a vernacular façade that encourages creativity of the vast public. An elevated runway tails along the silhouette of the courtyard all the way up to the rooftop and then back to the ground. This constant change of altitude activates a dynamic flow of energy within this architectural project and brings joggers and cyclists an unusual experience.

© ArchExist
© ArchExist

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "West Village - Basis Yard / Jiakun Architects" 03 Oct 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/880868/west-village-basis-yard-jiakun-architects/> ISSN 0719-8884
© ArchExist

西村•贝森大院 / 家琨建筑设计事务所

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.