All
Projects
Products
Events
Competitions

House Chapeau / Wirth Architekten

House Chapeau / Wirth Architekten

© Christian Burmester © Christian Burmester © Christian Burmester © Christian Burmester + 22

Bremen, Germany
  • Architects: Wirth Architekten
  • Area Area of this architecture project Area: 235.0
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2017
  • Photographs Photographs: Christian Burmester
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Geberit, JUNG, Ytong
© Christian Burmester
© Christian Burmester

A young family wanted to create an open living space in their traditional Bremen row house, but the existing rooms were too small to accommodate both kitchen and living room. Solution? Adding a new story. The original building acquired a new “hat”. The extension gives a nod to the historic structure by nesting the roof angles to each other.

© Christian Burmester
© Christian Burmester

And as the house is located on a corner, the new windows were positioned to grant a direct view to the church just opposite.  

Before
Before
Elevations
Elevations
© Christian Burmester
© Christian Burmester
Section
Section

The upper gallery also allows the family to observe the street below while providing the passers-by a new interpretation of the building – a dialogue if you will between the inside and the outside, and between the new and old. The smooth transition from the original to the addition has become a point of reference for the whole neighborhood.  

© Christian Burmester
© Christian Burmester

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "House Chapeau / Wirth Architekten" 09 Oct 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/880687/house-chapeau-wirth-architekten/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.