the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. New Zealand
  5. Vaughn McQuarrie
  6. 2016
  7. Anzac Bay House / Vaughn McQuarrie

Anzac Bay House / Vaughn McQuarrie

  • 17:00 - 28 September, 2017
Anzac Bay House / Vaughn McQuarrie
Anzac Bay House / Vaughn McQuarrie, © Simon Devitt
© Simon Devitt

© Simon Devitt © Simon Devitt © Simon Devitt © Simon Devitt + 18

© Simon Devitt
© Simon Devitt

Text description provided by the architects. The concept for the house was to create a central grand space, surrounded by smaller spaces, somewhat like a church in the center of a small village. The “church“  which resembles a traditional boatshed shape, consists of a singular open space created by parallel precast concrete walls with a skillion roof sitting on top. Mezzanine spaces at either end, accessed by a sculptural helical stair, contain a sleeping space on one and a working space the other. Each end is fully glazed.

© Simon Devitt
© Simon Devitt
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© Simon Devitt
© Simon Devitt
Mezzanine Plan
Mezzanine Plan

The layout of the structures on the site has created a "lane" down the side which engages with an old stone wall on the adjacent property. The lane leads to a large entry door on the side of the main space. The door is directly adjacent to the helical stair and below a walkway linking the two mezzanine platforms. Once you enter, you are drawn into the central double height space.

© Simon Devitt
© Simon Devitt

The use of Litecrete precast concrete panels (a lightweight aggregate is used to improve the thermal performance) allows them to be left exposed inside and out, this in combination with exposed steel beams and timber floor beams allow the primary structure of the main space to become the finished fabric. The single-story structures surrounding the main space contain guest accommodation and ancillary spaces.

© Simon Devitt
© Simon Devitt
Cite: "Anzac Bay House / Vaughn McQuarrie" 28 Sep 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/880474/anzac-bay-house-vaughn-mcquarrie/> ISSN 0719-8884
© Simon Devitt

将建筑的一面归还给自然 Anzac Bay House / Vaughn McQuarrie