the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Argentina
  5. Estudio Borrachia
  6. 2017
  7. Canning House / Estudio Borrachia

Canning House / Estudio Borrachia

Canning House / Estudio Borrachia
Canning House / Estudio Borrachia, © Fernando Schapochnik
© Fernando Schapochnik

© Fernando Schapochnik © Fernando Schapochnik © Fernando Schapochnik © Fernando Schapochnik + 35

© Fernando Schapochnik
© Fernando Schapochnik

Text description provided by the architects. It's Tuesday afternoon, it was a tiring day and the feeling of coming home is always second to none. Martin, up to his home after driving and working all day; crosses  the access yard between bicycles and skates and when he opens the door he will find an interior landscape where nature and the exterior surroundings merge, the green palette so typical of the Argentine countryside grows both inside and outside the house.

© Fernando Schapochnik
© Fernando Schapochnik

In the central courtyard, the fire is lit and floods all the spaces. His children play around and run through the gallery and the living room. His wife, Ana, just arrived from a long day, relaxes in the jacuzzi, he hears them laughing and watches the treetops move with the wind. It dusk, and the last rays of the sun enter by the gallery dying everything of orange.

© Fernando Schapochnik
© Fernando Schapochnik
General Plan
General Plan
© Fernando Schapochnik
© Fernando Schapochnik

The paragraphs that precedes this text describe an ideal moment to reach, thinking about this hypothetical inhabitant was the search engine that led the study to develop this work. Thus, without a specific client we work with a typical, middle-class user with one or two children, studying their way of living in these controlled landscapes, and we resort to certain elements of the autochthonous collective memory, such as the patio or the gallery, as a confirmation of this ideal; in synthesis we think of this house as a replicable typological system or model of inhabit the city outskirts.

© Fernando Schapochnik
© Fernando Schapochnik

To achieve this and also thinking about the assembly speed of the construction we adopt a hybrid technology, which can become a repetition system, where the whole structure is metallic, as is the roof. The brick was used as an expressive material and skin is introduced into a previously constructed iron frame, to become part of an element that we can describe as light in this conjunction.

The last component defines the atmosphere of the house both inside and outside. The wood, used in both horizontal planes, floor and ceiling, as framing the relationship of dwelling with the horizon, defining it and giving it a scale.

© Fernando Schapochnik
© Fernando Schapochnik

Canning House achieves through these few elements a maximum relation between nature and architecture, promoting a  "Low Life"way to inhabit, where its user can enjoy open and flexible spaces, in direct contact with the outside; in addition to using mechanisms that manage climate control and the perceive the exterior, making this relationship comfortable without resorting to large energy costs. Double glazed hermetic windows, cross ventilation and insulation, air chambers, separation of the floor with the house on legs and heating by solar energy, are studied to achieve maximum efficiency in that sense.

Structure
Structure

The central patio organizes the spaces, not only tries to support these concepts functioning as a climatic catalyst, also allows to extend the interior life to the outside by the repair that offers, as much of the climate as of the sight of the neighbors.

© Fernando Schapochnik
© Fernando Schapochnik

It is a house conceived for the intimacy of the family life but at the same time ideal for social gatherings where all the spaces can be enjoyed and used at the same time.  That was the message we wanted to convey, a house as a place of constant enjoyment.

© Fernando Schapochnik
© Fernando Schapochnik

View the complete gallery

About this office
Estudio Borrachia
Office
Cite: "Canning House / Estudio Borrachia" [Casa Canning / Estudio Borrachia] 26 Sep 2017. ArchDaily. (Trans. Santibañez, Danae) Accessed . <https://www.archdaily.com/880314/canning-house-estudio-borrachia/> ISSN 0719-8884