the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Pavillion
  4. United States
  5. Oyler Wu Collaborative
  6. 2017
  7. The Exchange / Oyler Wu Collaborative

The Exchange / Oyler Wu Collaborative

  • 20:00 - 23 September, 2017
The Exchange / Oyler Wu Collaborative
The Exchange / Oyler Wu Collaborative, Courtesy of Oyler Wu Collaborative
Courtesy of Oyler Wu Collaborative

Courtesy of Oyler Wu Collaborative Courtesy of Oyler Wu Collaborative Courtesy of Oyler Wu Collaborative Courtesy of Oyler Wu Collaborative + 26

  • Architects

  • Location

    Columbus, IN, United States
  • Design Team

    Oyler Wu Collaborative: Dwayne Oyler, Jenny Wu, Hans Koesters, Lung Chi Chang, Harrison Steinbuch, Irvin Shaifa, Clint Johnson, Andy Magner, Dongwoo Suk, Andrea Sanchez, Hsiyuan Pan, Thomas Lanham, Emilijia Landsbergis, Suhan Na, Ibrahim Ibrahim, Tucker van Leuwen-Hall
  • Engineering

    Nous Engineering, Matthew Melnyk, Katahdin Engineering LLC, Elizabeth Woolf
  • Project Year

    2017
Courtesy of Oyler Wu Collaborative
Courtesy of Oyler Wu Collaborative
Plan
Plan

Text description provided by the architects. The Exchange sits within the plaza adjacent to the Irwin Conference Center by Eero Saarinen (formerly the Irwin Union Bank) and makes use of the three existing canopies that formerly served the drive-through bank tellers. The design challenge was to “activate” the space while relating a contemporary design concept to the historic building and existing site conditions.  

Courtesy of Oyler Wu Collaborative
Courtesy of Oyler Wu Collaborative
Isometric
Isometric

Oyler Wu's research into Eero Saarinen's oeuvre, along with analysis of the site, led to a focus on three keys concepts: the unification of the existing canopies into a rectangular volume, solid/void relationships that include a "loose fit" placement of solid elements within carved voids throughout the scheme, and the use of contrasting tectonic strategies of solid and frame. The intention of this strategy is to produce the sense that the pavilion is simultaneously brand new and that it has always been there.

Courtesy of Oyler Wu Collaborative
Courtesy of Oyler Wu Collaborative

The pavilion defines a new public space on the site by completing the geometries implied by the three canopies, legacies of Irwin Conference Center’s history as a drive-up bank.   The pavilion provides a range of porosities, from semi-private spaces to open areas defined only by the nuanced spatial containment of the implied volume.  The pavilion is composed of a complex mixture of volumetric walls and systems  of intricate framework that wind its way through the volume.   It is further enlivened by a sophisticated tectonic interplay of embedded objects derived from Oyler Wu’s particular interest in line/volume relationships. The resulting complex of overhead elements, walls, and benches produce new areas of containment and new points of destination.

Courtesy of Oyler Wu Collaborative
Courtesy of Oyler Wu Collaborative
Courtesy of Oyler Wu Collaborative
Courtesy of Oyler Wu Collaborative

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "The Exchange / Oyler Wu Collaborative" 23 Sep 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/880082/the-exchange-oyler-wu-collaborative/> ISSN 0719-8884
Courtesy of Oyler Wu Collaborative

“交换”展亭 / Oyler Wu Collaborative

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.