the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Portugal
  5. FERREIRARQUITETOS
  6. 2017
  7. PF House / FERREIRARQUITETOS

PF House / FERREIRARQUITETOS

  • 03:00 - 25 September, 2017
PF House / FERREIRARQUITETOS
PF House  / FERREIRARQUITETOS, © ITS – Ivo Tavares Studio
© ITS – Ivo Tavares Studio

© ITS – Ivo Tavares Studio © ITS – Ivo Tavares Studio © ITS – Ivo Tavares Studio © ITS – Ivo Tavares Studio + 57

© ITS – Ivo Tavares Studio
© ITS – Ivo Tavares Studio

Text description provided by the architects. Located in Praia da Vagueira, in the municipality of Vagos, we were requested by the client to carry out the rehabilitation of the existing housing, which was in an advanced state of degradation. The house develops on a single floor, around a courtyard, through which all the divisions interconnect.

© ITS – Ivo Tavares Studio
© ITS – Ivo Tavares Studio
Plans
Plans
© ITS – Ivo Tavares Studio
© ITS – Ivo Tavares Studio

The entry point in the house, presents us with the fantastic surrounding landscape, being the point between the private and public program. In the transition between the entrance and the open space of the kitchen / living room, a small mezzanine appears, creating a contemplation space. At the level of the constructive solution, we opted for the reduced use of materials, looking for simplicity and the reduction of construction costs.

© ITS – Ivo Tavares Studio
© ITS – Ivo Tavares Studio
© ITS – Ivo Tavares Studio
© ITS – Ivo Tavares Studio
© ITS – Ivo Tavares Studio
© ITS – Ivo Tavares Studio

All divisions are no longer limited to their wall, with the use of large windows, and they have as limit the courtyard. One of the main characteristics of the dwelling is the full use of the ceiling created by the slope of the roof.

© ITS – Ivo Tavares Studio
© ITS – Ivo Tavares Studio

View the complete gallery

About this office
FERREIRARQUITETOS
Office
Cite: "PF House / FERREIRARQUITETOS" [Casa PF / FERREIRARQUITETOS] 25 Sep 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/879615/pf-house-ferreirarquitetos/> ISSN 0719-8884
© ITS – Ivo Tavares Studio

坡屋顶的哲学沉思 Casa PF / FERREIRARQUITETOS