the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Offices Interiors
  4. China
  5. CCDI GW Design
  6. 2017
  7. Shanghai Sunrise Polymer Material Office / CCDI GW Design

Shanghai Sunrise Polymer Material Office / CCDI GW Design

  • 19:00 - 18 September, 2017
Shanghai Sunrise Polymer Material Office / CCDI GW Design
Shanghai Sunrise Polymer Material Office / CCDI GW Design, © Lu Fei
© Lu Fei

© Lu Fei © Lu Fei © Lu Fei © Lu Fei + 20

  • Architects

  • Location

    Shanghai, China
  • Project Manager

    Li Zhiyu
  • Interior Design

    Pu Yuzhen, Wang Huan, Zeng Huifan
  • Design Development

    Cui Dina, Yang Yanling
  • Construction Unit

    Shanghai Yu Bo Building Decoration Engineering Co., Ltd
  • Client

    Shanghai Sunrise Polymer Material co.,ltd.
  • Area

    2100.0 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

© Lu Fei
© Lu Fei

Text description provided by the architects. This is a story about how to create a chemical space. The company is originally located in Shanghai Xuhui functional materials industrial park. Consider its long-term development and the requirement of change, the company choose Shanghai Pingfu Road Poly Xin Park Industrial Park as its new address.

© Lu Fei
© Lu Fei

01 / CLEAR HEAD 
As the proportion of post-90s gradually increasing, the temperament of the space needs to be able to stimulate a new chemical formula and to create a new concept of the product.

© Lu Fei
© Lu Fei

The popularity of the iteration can't compare with the simple and timeless aesthetic. The purpose of the design is very clear: maintain the space’s advantage, enlarge its visual perception, create information commons and sharing is exist all the time.

© Lu Fei
© Lu Fei

Total plane --- the original building is like a rectangular block and its area is about 2100 square meters. The space include reception area, conference area, brand 109 cafe which founded by college students , alumni home, experimental area, polymer office area and office area of its partner —— Fang Tai.

© Lu Fei
© Lu Fei

Three sides of the space are all large windows from north to south. In order to fully optimize the space environment, to get enough light enter the space and to have a full field of vision, large area of glass facade was used and penetration was set as the foothold to do the design.

Fully transparent office is a sensual crossing space. A strict and rational science laboratory is on one side, and a passionate inspiration working area is on the other side. The glass separated these two different areas.

Office area, conference area, terrace area and recreation area, these essential combination of different modules not only bring diversification to working forms , but also create unlimited possibilities for stimulating inspirations here. 

© Lu Fei
© Lu Fei

In order to create an transparent space from south to north, a large area of floor glass was designed as the central wall. When walking in the pure facade, the reduction is the essence of thinking - "from empty to full." Designer extract elements and tones from the enterprise-specific chemical properties. Rational simple lines, black and white gray tone relationship, together marked the firm's rigorous attitude and rational thinking of the strategic direction.

© Lu Fei
© Lu Fei

02 / CLEVER HANDS 
The Polymer office area has been divided into 4 areas - recreational recreation area, open office area, conference collaboration area and executive office area. These working areas communicates and interacts in the space, together creates an atmosphere for an efficient and collaborative team.

© Lu Fei
© Lu Fei

Practice is greater than empty talk. Chemical experimental area covers a quarter of the entire area of the office. A 1800mm wide walkway connects the office area and laboratory area. Through the transparent glass, chemical experiment could be watched from the working space and the entire office area could also be seen from the experimental area.

Plan
Plan

The entire experimental area can also be viewed from the office space. Through the window, large tracts of green plants can be appreciated from the seats. It not only create a beautiful scenery and at the same time ease the the staff’s visual fatigue. Small hexagonal irregular lamps are made to pay tribute to the chemical formula and to echo the space theme.

© Lu Fei
© Lu Fei

The use of ultra-white luminous glass, making the dark walkway becomes clearer and brighter. Ultra-white glass was designed to intersperse in the office area as a crowning touch.

The Sunrise company’s founder - Dr. Cheng was graduated from Tianjin University, as the Captain of the Tianjin University Alumni Association, the new office space should not only work in the reality, but also need to create a dream. The alumni home was defined as an incubation space. It not only carry the branch of Tianjin University Alumni House in Shanghai, but also lead the students to explore their future in the wave of the entrepreneurial tide.

© Lu Fei
© Lu Fei

03 / CLEAN HABITS
As a polymer chemical enterprise office space, interspersed with the continuation of rational and inspiration rhythm, a wide range of office models will bring efficient and clean working habits.

© Lu Fei
© Lu Fei

Located in the middle of the executive office and open office area, the leisure conference area become both the supply station for the staff and a convenient temporary discussion venue.

The discussion area which located beside the open office area enriched the space language and provide different communication space for all the staff.

© Lu Fei
© Lu Fei

Fully opened and semi-private environment combined to abandon the traditional office model. The new era of office space has already broken the constraints of the grid, which represented the company changing from traditional model to new model.

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
CCDI GW Design
Office
Cite: "Shanghai Sunrise Polymer Material Office / CCDI GW Design" 18 Sep 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/879602/clear-head-shanghai-sunrise-polymer-material-office-design-ccdi-gw-design/> ISSN 0719-8884
© Lu Fei

上海三瑞高分子办公空间“分子狂想曲” / CCDI卝智室内设计