House that Coexists with the Landscape / Takashi Okuno & Associates

House that Coexists with the Landscape / Takashi Okuno & Associates

House that Coexists with the Landscape / Takashi Okuno & Associates - Windows, TableHouse that Coexists with the Landscape / Takashi Okuno & Associates - Windows, Chair, BeamHouse that Coexists with the Landscape / Takashi Okuno & Associates - Door, Table, Lighting, Chair, WindowsHouse that Coexists with the Landscape / Takashi Okuno & Associates - Facade, Garden, Courtyard+ 12

  • Area Area of this architecture project Area :  82
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2016
  • Photographs
    Photographs :Hirokazu Fujimura
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  Fijiwara Chemical, KYOEI LAMBER, Planet Japan
More SpecsLess Specs
House that Coexists with the Landscape / Takashi Okuno & Associates - Facade, Garden, Courtyard
© Hirokazu Fujimura

“We want to live among the landscapes that we grew up with.”
This is a home for a young couple who told us this wish in the beginning.
By creating an opening in the L-shaped wooden partition facing the mountain range, the plan was to create a sense connection between the main spaces in the house, like the living and dining rooms, with the landscape.

House that Coexists with the Landscape / Takashi Okuno & Associates - Door, Table, Lighting, Chair, Windows
© Hirokazu Fujimura
Floors Plans
House that Coexists with the Landscape / Takashi Okuno & Associates - Windows, Chair, Beam
© Hirokazu Fujimura


The ceiling of the living room is gently curved to intentionally create a feeling of being safely enveloped. While the rooms are connected as a single, large space, they are each designed with its own unified interior to prevent a sense of monotony.

House that Coexists with the Landscape / Takashi Okuno & Associates - Shelving, Table, Windows
© Hirokazu Fujimura

The sounds of animals in the rice paddies provide a lullaby, the clouds on the mountains let them predict the weather, and the colors of the mountains help them recognize the change of seasons. It is our hope that the house will continue to coexist with, and become a part of, the unchanging landscape.

House that Coexists with the Landscape / Takashi Okuno & Associates - Windows
© Hirokazu Fujimura

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "House that Coexists with the Landscape / Takashi Okuno & Associates" 12 Sep 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/879491/house-that-coexists-with-the-landscape-takashi-okuno> ISSN 0719-8884

© Hirokazu Fujimura

与景共生 House that Coexists with the Landscape / Takashi Okuno

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.