the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Retail
  4. China
  5. Linehouse
  6. 2016
  7. ALL SH Store / Linehouse

ALL SH Store / Linehouse

  • 17:00 - 23 August, 2017
ALL SH Store / Linehouse
ALL SH Store / Linehouse, © Dirk Weiblen
© Dirk Weiblen
© Jonathan Leijonhufvud
© Jonathan Leijonhufvud

Text description provided by the architects. Linehouse was commissioned to design the second store for streetwear retailer ALL SH, to create a completely different identity from the first store. The 20 sqm store is located in a design community with a large shop frontage.

© Jonathan Leijonhufvud
© Jonathan Leijonhufvud
Plan
Plan
© Jonathan Leijonhufvud
© Jonathan Leijonhufvud

Responding to the urban nature of the store location, Linehouse created a curved stainless steel installation which operates as a retail system on the interior, as well as a dynamic façade treatment. Perforated stainless steel panels with a graphical treatment of varying punctures and patterns were inserted, shifting between the inside and outside and creating pockets of the retail display either facing out onto the street or into the store. 

© Jonathan Leijonhufvud
© Jonathan Leijonhufvud

A large curved panel creates a sweeping passage for customers to enter the store.Tubelights are inserted within a U channel between each panel to create an impactful and playful lighting effect for passing pedestrians.

© Jonathan Leijonhufvud
© Jonathan Leijonhufvud

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "ALL SH Store / Linehouse" 23 Aug 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/878212/all-sh-linehouse/> ISSN 0719-8884
© Dirk Weiblen

ALL SH / 联图建筑设计