the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Mixed Use Architecture
  4. South Korea
  5. Seoga Architecture
  6. 2016
  7. Guwol Multi-Family House & Commercial Stores / Seoga Architecture

Guwol Multi-Family House & Commercial Stores / Seoga Architecture

  • 19:00 - 21 August, 2017
Guwol Multi-Family House & Commercial Stores / Seoga Architecture
Guwol Multi-Family House & Commercial Stores / Seoga Architecture, © Roh Kyung
© Roh Kyung

© Roh Kyung © Roh Kyung © Roh Kyung © Roh Kyung + 30

  • Architects

  • Location

    Guwol-dong, Namdong-gu, Incheon, South Korea
  • Lead Architects

    Park Haesun, Oh Seunghyun
  • Design Team

    Kim Yoobin
  • Area

    558.0 m2
  • Project Year

    2016
  • Photographs

  • Structure Engineer

    THEKUJO (Byungsoon Park)
  • Mechanical Engineer

    Chunglim Technical Construction
  • Electrical Engineer

    Kuk-dong Munwha Engineering
  • Construction

    Nurim Construction Engineering
  • More Specs Less Specs
© Roh Kyung
© Roh Kyung

Site
Guwol district is under a limited housing development of maximum five-household building to create a low-density residential area. Located at the corner of an intersection, the site is fully exposed to the main roads. Thus the site is assured of a high commercial value, however, we had to seek for a key strategy to provide a cozy living environment away from the two exposed sides facing the busy roads.

© Roh Kyung
© Roh Kyung
Site Plan
Site Plan
© Roh Kyung
© Roh Kyung

Five households
As Guwol is a neighborhood full of young families, we planned the size of each house accordingly. The main challenge was to distribute the whole area into five individual houses. The building consists of five households; one loft, two three-bedroom apartments, and two with an attic.

© Roh Kyung
© Roh Kyung

Each house differs according to the relationships with the street and level differences. The second floor would hardly have a privacy so we planned a balcony for a more secure dwelling. Spacing the bricks on the façade enables light to travel but blocks the view from the outside, functioning like a curtain.

Section
Section

On the loft, we made sure the window was high enough to ensure the privacy. On the other hand, the 3rd floor is provided with large windows creating openness since it is already relatively private, away from the street. The top floor has an attic to complement the small living area due to the right to light regulations.

© Roh Kyung
© Roh Kyung

Deep windows
The housing is surrounded by buildings of various forms and materials. The whole façade is finished with rough cement bricks with slight touch in details considering the proportion and lighting.

© Roh Kyung
© Roh Kyung

The seemingly banal arrangement of windows actually gives different atmosphere from the interior and the depth of the windowsills vary from one another. One of the deepest horizontally narrow window would draw multiple shadows over changing time and seasons. And during the night time, each glowing windows would create another form of a spectacular façade.

© Roh Kyung
© Roh Kyung

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Guwol Multi-Family House & Commercial Stores / Seoga Architecture" 21 Aug 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/878065/guwol-multi-family-house-and-commercial-stores-seoga-architecture/> ISSN 0719-8884
© Roh Kyung

“深窗”公寓 Guwol Multi-Family House & Commercial Stores / Seoga Architecture

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.