the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Pavillion
  4. France
  5. Pezo von Ellrichshausen
  6. 2017
  7. Bell Pavilion / Pezo von Ellrichshausen

Bell Pavilion / Pezo von Ellrichshausen

  • 09:00 - 20 August, 2017
Bell Pavilion / Pezo von Ellrichshausen
Bell Pavilion  / Pezo von Ellrichshausen, © Pezo von Ellrichshausen
© Pezo von Ellrichshausen

© Pezo von Ellrichshausen © Pezo von Ellrichshausen © Pezo von Ellrichshausen © Pezo von Ellrichshausen + 19

  • Collaborators

    Diego Perez, Teresa Freire, Shota Nemoto
  • Authors

    Mauricio Pezo, Sofia von Ellrichshausen
  • Constructor

    Jacky Cremona, So.Ré.Bat S.A.
  • Client

    Christian Boltanski
  • Production

    Solo Galerie, Christian Bourdais, Eva Albarran
  • More Specs Less Specs
© Pezo von Ellrichshausen
© Pezo von Ellrichshausen

Text description provided by the architects. This is a room for a continuous video projection, for the documentation of a monumental but fragile installation made by Christian Boltanski in the Atacama Desert. With two concentric cylinders and two tunnel-like extensions, this sculptural piece is meant to erode its own figure in order to re-enact an inner landscape. It is a dimly lit, opaque and seamless chamber, rough enough so as to evoke the original distant place where the installation was recorded.

Plan
Plan
© Marc Domage
© Marc Domage
Diagram
Diagram

The radius of the smallest cylinder is, in fact, defined both by a fine-tuned equipment and by the precise distance of an observer immersed in the projected image. The other cylinder, as a consequence of the reversible path to go from outside to outside, might be read as a leftover of the inner corner in which the recorded landscape is projected. It is somehow difficult to understand how a small building can contain a massive landscape in its modest entrails. Here, what seems to be a defensive gesture towards the surrounding garden is no other than a haven for the devious and fleeting overlap between reality and fiction.

© Pezo von Ellrichshausen
© Pezo von Ellrichshausen
Model
Model
© Pezo von Ellrichshausen
© Pezo von Ellrichshausen

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Bell Pavilion / Pezo von Ellrichshausen" [Bell pavilion / Pezo von Ellrichshausen] 20 Aug 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/877982/bell-pavilion-pezo-von-ellrichshausen/> ISSN 0719-8884
© Pezo von Ellrichshausen

扭曲延伸,有尽的墙体无尽的想象 Bell pavilion / Pezo von Ellrichshausen

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.