We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Ocotea House Renovation / in situ studio

Ocotea House Renovation / in situ studio

© Keith Isaacs© Keith Isaacs© Keith Isaacs© Keith Isaacs+ 19

More SpecsLess Specs
© Keith Isaacs
© Keith Isaacs

Text description provided by the architects. The existing house on Ocotea was a well-loved, 1960's, low-sloped ranch with a full basement visible from the left side. Over the years, what was originally a clean image of mid-century residential architecture had fallen into disarray - the basement had been haphazardly chopped up to accommodate additional bedrooms, the main floor and public spaces had been reconfigured in an odd way, and a very poorly built sunroom had been added to the right side. Our first effort was to remove this debris and uncover the original form.

© Keith Isaacs
© Keith Isaacs
Floor Plans
Floor Plans
© Keith Isaacs
© Keith Isaacs

The major changes we designed for the house include a new carport on the right side that replaces the sunroom and extends the line of the roof, new front decks that introduce a floating, thin aesthetic to the formerly heavy front facade, a new kitchen and master suite, new stairs that connect the main spaces upstairs to a new, open family room in the basement, new utility systems, and completely new finishes inside and out. The house now sits comfortably in its mid-century neighborhood, a stark alternative to the method of buy, bulldoze, buildout that currently plagues Raleigh's first-ring suburbs.

© Keith Isaacs
© Keith Isaacs

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Ocotea House Renovation / in situ studio" 22 Aug 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/877944/ocotea-house-renovation-in-situ-studio> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.