the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Store
  4. China
  5. ARCHSTUDIO
  6. 2017
  7. Lily Nails Salon / ARCHSTUDIO

Lily Nails Salon / ARCHSTUDIO

  • 19:00 - 16 August, 2017
Lily Nails Salon / ARCHSTUDIO
Lily Nails Salon / ARCHSTUDIO, © Weiqi Jin
© Weiqi Jin

© Weiqi Jin © Weiqi Jin © Weiqi Jin © Weiqi Jin + 16

  • Architects

  • Location

    Fulllink Plaza, Chaoyang District, Beijing, China
  • Design Team

    Wenqiang Han, Huizhong Song
  • Area

    60.0 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

© Weiqi Jin
© Weiqi Jin

Text description provided by the architects. The nails salon is designed to achieve a kind of natural sense in artificial environment, and to attract customers by creating an amusing experience of being in the hill. The rectangular space of 60m2 is embedded a hill that is gradually rising from outside to inside.

© Weiqi Jin
© Weiqi Jin

The hill is divided into 7 caves of varying sizes, emerging or hiding according to customers’ behaviour and sight. The caves, separate from yet interconnected with each other, form manicure and beauty areas of different scales. Manicure area is grouped by 2 or 3 seats, while beauty area is relatively closed to ensure privacy. The space between caves is used as storage, service room, display rack, etc.

Plan
Plan

The whole hill is welded together with 1.5mm thick brushed stainless steel plate, its hardness in match with soft grey carpet on the floor, thus enhancing grey-toned cave space. The hill top is painted white, being integrated with surrounding walls and shining roof as a whole. The roof is made of soft membrane, its surface printed in flower patterns of different densities, creating even and varied indoor light.

© Weiqi Jin
© Weiqi Jin

Stop in front of the store, you get a vivid visual image directly through the transparent glass wall. Step inside the space, the abstract hill becomes a stage to unfold the beauty of nature.  

© Weiqi Jin
© Weiqi Jin

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Lily Nails Salon / ARCHSTUDIO" 16 Aug 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/877785/lily-nails-salon-archstudio/> ISSN 0719-8884
© Weiqi Jin

“微山丘” Lily Nails 美甲美睫店 / 建筑营设计工作室