the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Offices Interiors
  4. Poland
  5. MUS Architects
  6. 2017
  7. Wireframe / MUS Architects

Wireframe / MUS Architects

  • 00:00 - 16 August, 2017
Wireframe / MUS Architects
Wireframe / MUS Architects, © Janina Tynska
© Janina Tynska

© Janina Tynska © Janina Tynska © Janina Tynska © Janina Tynska + 20

  • Architects

  • Location

    Kraków, Poland
  • Lead Architects

    Adam Zwierzynski, Anna Porebska
  • Area

    46.0 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

      © Janina Tynska
      © Janina Tynska

      Text description provided by the architects. The character of the interior is created by skeleton of solids levitating in space. Black frames organize a functional program by emphasizing its components.

      © Janina Tynska
      © Janina Tynska

      The base of the project intervention is the apartment, located in a renovated old tenement house near the Wawel castle in cracow, poland. It is a small place with a surface of 46m2, but with a height of 330cm in the light of the room which allows the design team to think of the local stratification of utility functions and the creation of a mezzanine. by analyzing the requirements and lifestyle of the customer, MUS architects has thought maximizing the open living space and creating a bedroom on the mezzanine above the entrance belt of the apartment.

      Floor Plan
      Floor Plan
      Mezzanine
      Mezzanine

      Thanks to the adopted space arrangement, we could fulfilled the clients’ functional plan in a small area while keeping the openness of the living space to the undoubted strengths of the space — the high interior, attractive balcony, and large windows. the ‘wireframe apartment’ is compounded by an entrance with a hall, a kitchen open to the living and dining room, and a bathroom. the bedroom zone above the entrance to the apartment, kitchen and bathroom on the mezzanine was divided into the master bedroom and the children’s bedroom. it is worth noting that, due to the family’s lifestyle, the apartment is not used on a daily basis and is mainly a ‘private haven’, a meeting point for the client and his family.

      © Janina Tynska
      © Janina Tynska

      View the complete gallery

      Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
      About this office
      MUS Architects
      Office
      Cite: "Wireframe / MUS Architects" 16 Aug 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/877749/wireframe-mus-architects/> ISSN 0719-8884
      © Janina Tynska

      线条公寓,每一个角度都是一张黑白钢笔画 Wireframe / MUS Architects