the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. studioLOOP
  6. 2015
  7. Plug House / studioLOOP

Plug House / studioLOOP

  • 22:00 - 10 August, 2017
Plug House / studioLOOP
Plug House / studioLOOP, © Kai Nakamura
© Kai Nakamura

© Kai Nakamura © Kai Nakamura © Kai Nakamura © Kai Nakamura + 41

© Kai Nakamura
© Kai Nakamura

Text description provided by the architects. Plug is a house located in Gunma, Japan. This is a project for husband, wife, and a son. Location in the north is a road, the east is a neighboring house, the west and the south are fields. The fields fascinate us as a view. We proposed a plan that cuts out three corners excluding the southeast. This is also aimed at cost reduction by decreasing the floor area, but we thought that the view which can be seen by connecting the direction of the line of sight all around will change dramatically.

© Kai Nakamura
© Kai Nakamura

The entrance was made a large concrete floor, which has the northeast cut out full height window to illuminate the space and a staircase with a natural soft light, so that the husband's surfboard could be placed. Living, dining, kitchen space has a window slightly lower than the eye levels from the north to the west, and the green of the field connects in the line of sight.

1st Floor Plan
1st Floor Plan
© Kai Nakamura
© Kai Nakamura
2nd Floor Plan
2nd Floor Plan
© Kai Nakamura
© Kai Nakamura

When it reaches the south, the ribbon windows became large window. Beyond that there is a deep wood deck where the ceiling of the living room sticks out as it is, and the deck jumps out to the beach of the field. The east end of the deck, the decking raise up to the roof to protect a privacy of bath room. On the 2nd floor, there is a large terrace that is surrounded by three bed rooms. This is a residence that carefully planned the balance of opening with emphasis on the characteristics of the land.

© Kai Nakamura
© Kai Nakamura

View the complete gallery

About this office
studioLOOP
Office
Cite: "Plug House / studioLOOP" 10 Aug 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/877463/plug-house-studioloop/> ISSN 0719-8884