House in Rishpon / Studio de Lange

House in Rishpon / Studio de Lange

© Amit Geron© Amit Geron© Amit Geron© Amit Geron+ 37

Rishpon, Israel
  • Architects: Studio de Lange
  • Area Area of this architecture project Area:  900
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2017
  • Photographs Photographs:  Amit Geron
  • Building Supervisor:Yaakov Burstein
  • Engineer:Buky Snir
  • Landscape Design:Zur Wolf Landscape Architecture
  • City:Rishpon
  • Country:Israel
More SpecsLess Specs
© Amit Geron
© Amit Geron

Text description provided by the architects. Laid on an 8,000 sqm (20 Acre) plot, two concrete rectangles perpendicular to one another form the letter T. Between them stands a light vertical element. This home was envisioned as an unfolding sequence of simple geometric forms that compose an entire spatial experience.

© Amit Geron
© Amit Geron

The abundant landscape, including grassland areas and pool, was seen as an integral part of the whole form. Weaving their way through the concrete structures, they merge the outdoors with the built environment.

Site Plan
Site Plan

The design plan is minimalist and the material scale is monochrome. It includes natural stone, exposed concrete, and aluminum, all found in varying quantities on the exterior as well as the interior of the home.

© Amit Geron
© Amit Geron

The material and color palettes were greatly restrained so not to overbear the space; allowing space itself to be an adequate airy platform for the residents and their exquisite art and design collection.

© Amit Geron
© Amit Geron

Concrete and white walls combine with large slabs of natural stone flooring. These are strung together by natural wood staircases that delicately stitch the different floors.

© Amit Geron
© Amit Geron

The prominent color detail found is an array of black. Used throughout in architectural details, such as all the window profiles & outdoor porches as well as in design choices such as the entry door and kitchen façade.

© Amit Geron
© Amit Geron
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© Amit Geron
© Amit Geron

Black is used in both wood and metal textures, as those are complementary to the exposed concrete; which serves as the base material in the palette.

© Amit Geron
© Amit Geron

This work is the result of a fruitful dialogue with veteran clients who have vast knowledge and love for art and design. It is the owners’ art and design collection, intertwined with the architecture that creates this home elegant atmosphere.

© Amit Geron
© Amit Geron

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "House in Rishpon / Studio de Lange" 09 Aug 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/877386/house-in-rishpon-studio-de-lange> ISSN 0719-8884
© Amit Geron

每一个体块都是构成,每一处空间都耐人寻味 Rishpon 住宅 / Studio de Lange

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.