the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. South Korea
  5. Design Guild
  6. Loft House 'The black' / Design Guild

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Loft House 'The black' / Design Guild

  • 20:00 - 7 August, 2017
Loft House 'The black' / Design Guild
Loft House 'The black' / Design Guild, Courtesy of Design Guild
Courtesy of Design Guild

Courtesy of Design Guild Courtesy of Design Guild Courtesy of Design Guild Courtesy of Design Guild + 32

Courtesy of Design Guild
Courtesy of Design Guild

Text description provided by the architects. When it comes to dealing with old houses, what is the most important thing is keeping harmony and balance between old things and new things. The old part of house doesn't need to be looked like new and doesn't need to be looked like brand new but anyway new part looks new renovating and expanding old building is all about creating 'old newness'

Courtesy of Design Guild
Courtesy of Design Guild

When we first saw this house, there was nothing special, but just an ordinary house in an ordinary boring village and even the road was really narrow (3.5 m). we thought it needed some strong stimulation to break this boring atmosphere. The answer was people. We tried to make a shape to attract people and feel not ordinary and usual anymore.

Courtesy of Design Guild
Courtesy of Design Guild

Our solution was 'back to basic'. When the kids are asked to draw a house, they always draw a gabled house. Nobody asked and nobody forced, but they draw gabled pentagon house. We chose the gabled roof for the main shape as an extension, so all the units which are facing the sky can have their own attic. Because this house is intended to be used as a guest house.

Section Diagram
Section Diagram

In order to reinforce structure for vertical extension, we installed another steel column at the front side of this existing house and made another slab on top of building to support upper newly made space for the new extended part, we used light wooden structure to reduce total load to the existing house and since we installed column and beam at the front side, we made balcony for the new extension using those columns and beams.

Courtesy of Design Guild
Courtesy of Design Guild

We hope this unusual way of extending will be another way of developing the old town and it can attract people like any other European city.

Courtesy of Design Guild
Courtesy of Design Guild

View the complete gallery

About this office
Cite: "Loft House 'The black' / Design Guild" 07 Aug 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/877086/loft-house-the-black-design-guild/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.