Landelijke woning / ARKS architecten

Landelijke woning / ARKS architecten

Landelijke woning / ARKS architecten - Image 2 of 13Landelijke woning / ARKS architecten - Table, ChairLandelijke woning / ARKS architecten - StairsLandelijke woning / ARKS architecten - Windows, FacadeLandelijke woning / ARKS architecten - More Images+ 8

Middelkerke, Belgium
  • Architects: ARKS architecten
  • Area Area of this architecture project Area :  300
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2017
  • Photographs
    Photographs :Koen Van Damme
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  EQUITONE, Wienerberger, Eternit, Etex Colombia, Sapa Building System International NV, Thermobel Energy Glazing
Landelijke woning / ARKS architecten - Windows, Facade
© Koen Van Damme

Text description provided by the architects. The old agricultural poldersite was sanitized and the existing farmhouse with salvages was rebuilt into a low-energy housing within very strict urban planning regulations.

Landelijke woning / ARKS architecten - Image 2 of 13
© Koen Van Damme

The main volumes of storage space on the north side were refreshed and stripped of all outbuildings. In a next phase a bed and breakfast will be built on the west side of the site, within the gabarite of the old shed. Two central axes connect the various buildings and re-read legibility and structure in this site.

Landelijke woning / ARKS architecten - Table, Chair
© Koen Van Damme
Section
Landelijke woning / ARKS architecten - Windows
© Koen Van Damme

The typical rural appearance of the old house with storages – one building layer with saddle roof – was integrated in the new house and is enhanced by the tight design.

Landelijke woning / ARKS architecten - Image 10 of 13
© Koen Van Damme

The red-brown tones that featured the old polder farm were revived by cladding both roof and façade with a mix of three different clay tiles (1/3 Amaranth -1/3 Rustic – 1/3 Toscana).

Landelijke woning / ARKS architecten - Windows
© Koen Van Damme

This upholstery, along with the white tectiva lining and the glass in the south façade,  creates a tight, contemporary building which is integrated in the environment.

Plan

The plan can be classified in a simple, open way by making use of a steel portal structure over the entire length of the house. Sleeping areas, storage and sanitation are bundled. The living areas fill the open space and a corridor along the north side connects all functions on both levels.

Landelijke woning / ARKS architecten - Table
© Koen Van Damme

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Landelijke woning / ARKS architecten" 07 Aug 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/877078/landelijke-woning-arks-architecten> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.