the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Office Buildings
  4. Chile
  5. Stein-Suazo Arquitectos
  6. 2016
  7. Francisco de Aguirre Building / Stein-Suazo Arquitectos

Francisco de Aguirre Building / Stein-Suazo Arquitectos

  • 15:00 - 25 August, 2017
Francisco de Aguirre Building / Stein-Suazo Arquitectos
Francisco de Aguirre Building / Stein-Suazo Arquitectos, © Aryeh Kornfeld
© Aryeh Kornfeld

© Aryeh Kornfeld © Aryeh Kornfeld © Aryeh Kornfeld © Aryeh Kornfeld + 22

  • Architects

  • Location

    Américo Vespucio Nte 2500, Vitacura, Región Metropolitana, Chile
  • Collaborator

    Francisco Contreras Riffart
  • Area

    8440.0 m2
  • Project Year

    2016
  • Photographs

© Aryeh Kornfeld
© Aryeh Kornfeld

Text description provided by the architects. The project is a seven level office building. To reach an appropriate insertion of the building in a garden city model neighborhood, we performed several architecture operations.

Planters
Planters

From a pedestrian point of view we solved the relationship between the building and the corner at the street level by sinking the access which allows the separation of the public circulation from the building access. This whole level is provided with a unitary view where the full-empty relationship is leveled with the use of concrete walls which at the same time grant a basis connotation to the office space and a unified view to the commercial use of the building.

© Aryeh Kornfeld
© Aryeh Kornfeld

On this concrete base rests a wooden U which surrounds and contains the office crystal box. Apart from separating uses, this wooden element is a climate regulator that protects the building from the north sun; in the south it decomposes in a horizontal view of the balconies which contain the green elements, the tree and the climbing plants which act as ending and filter, respectively. The green elements are also a replacement of the vegetation which previously existed in the area.

Elevations 01
Elevations 01

Additionally, the use of these wooden elements enables the elimination of shafts inside the free space of the office area allowing at the same time a smooth vertical development of the installations. In this way the future user of the spaces can maximize the distribution flexibility of the spaces inside the office.

© Aryeh Kornfeld
© Aryeh Kornfeld

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Francisco de Aguirre Building / Stein-Suazo Arquitectos" 25 Aug 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/876610/edificio-francisco-de-aguirre-stein-suazo-arquitectos/> ISSN 0719-8884
© Aryeh Kornfeld

如何处理建筑与基地关系:Francisco de Aguirre 办公楼 / Stein-Suazo Arquitectos