the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. United States
  5. Studio William Hefner
  6. 2014
  7. Toulon / Studio William Hefner

Toulon / Studio William Hefner

  • 19:00 - 26 July, 2017
Toulon / Studio William Hefner
Toulon / Studio William Hefner, © Roger Davies
© Roger Davies

© Roger Davies © Roger Davies © Roger Davies © Roger Davies + 78

© Roger Davies
© Roger Davies

Text description provided by the architects. A  couple commissioned a new home with an emphasis on natural light and the surrounding landscape. The contemporary design rises from the site, presenting the street with a dynamic façade in which rugged walls of concrete and metal provide privacy to the first floor while soaring glass at the second floor fills the house with light. Tilted roof planes nod to the traditional sloped roofs of the neighborhood.

© Roger Davies
© Roger Davies

At the rear, the second floor features a louvered trellis that runs the length of the house and a thick floor system that extends far beyond the first-floor area below. Recalling le Corbusier’s Villa Savoye, this accentuated horizontal volume conveys the sense that it hovers above the site.  At the same time, it integrates the house with its surroundings by creating shaded outdoor rooms to complement interior spaces for seamless indoor-outdoor living.

© Roger Davies
© Roger Davies
Site Plan
Site Plan
© Roger Davies
© Roger Davies

Inside the hard shell of concrete, metal, and glass, the interior is warm and open. Living spaces flow together in an open plan, with cues in the finishes and lighting strategies to subtly differentiate spaces. The palette of materials ranges from striated marble to finely grooved tile and backlit birch-wood ribbons. The textures and muted colors of the materials brings an intimate, human scale to the bright, airy volumes. The art studio, a uniquely serene and private space, is bare but for a window onto a private garden and a skylight system that composes its entire roof.

© Roger Davies
© Roger Davies
Cite: "Toulon / Studio William Hefner" 26 Jul 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/876188/toulon-studio-william-hefner/> ISSN 0719-8884
© Roger Davies

庭院深深,院径廻曲 Toulon 住宅 / Studio William Hefner