All
Projects
Products
Events
Competitions

Bench Accounting Office Interiors / Perkins+Will

Bench Accounting Office Interiors / Perkins+Will

© Kim Muise © Kim Muise © Ema Peter © Ema Peter + 18

Vancouver, Canada
  • Architects: Perkins+Will
  • Area Area of this architecture project Area: 4656.0
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2017
  • Photographs Photographs: Ema Peter, Kim Muise
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: By Nature Design, Color Cord Company, Covering Chile, Martin Brattrud, Milliken, Salari, SmartFilms
  • Project Manager: JLL
  • Mechanical: MMM Group
  • Electrical: MMM Group
  • Client: Bench Accounting Inc.
  • Code: LMDG
  • Video Producer: GAB Films
  • Video Music: Ryan Harrison
More Specs Less Specs
© Kim Muise
© Kim Muise

Text description provided by the architects. Bench Accounting, a rapidly growing technology company that provides service-focused bookkeeping solutions, engaged Perkins+Will to provide interior design services for their new 50,000 square foot office space in downtown Vancouver.

© Ema Peter
© Ema Peter

This fast-paced project saw the delivery of all design phases—from schematic design to construction documents—completed within seven weeks. The design team immersed itself in Bench’s culture, quickly gaining an understanding of their workforce and project goals. This relationship allowed the design team to make informed and accurate recommendations that resulted in a successful project on an ambitious schedule.

© Ema Peter
© Ema Peter

To allow for a smart and effective economic design, the team’s strategy was to channel the majority of resources into social spaces. This particular design focus resulted in a unique lounge and fully serviced kitchen on each floor. Additionally, the existing concrete slab was sealed and the exposed ceiling was retained, adding to the raw aesthetic of the space.

© Kim Muise
© Kim Muise

In order for Bench’s employees to excel in client service, the office seeks to act as a space that “services” its own employees through an emphasis on wellness, choice, and culture. Sit-stand options, focus rooms, telephone rooms, informal and formal collaboration spaces, conference suites, and hospitality and lounge spaces encourage both spontaneous collaboration and private, heads-down work. Ultimately, the scheme provides 24 different typologies of workspace apart from individual workstations, equating to a ratio of 0.8 alternative work locations for every dedicated workstation.

First Floor Plan
First Floor Plan
Second Floor Plan
Second Floor Plan
Thrid Floor Plan
Thrid Floor Plan

Survey results found that 83% of Bench employees experienced a maintaining or significant increase in unscheduled collaborations, and 85% maintained or increased their workplace happiness.

© Ema Peter
© Ema Peter

The founders of Bench believe that their physical space is an artifact of their corporate culture rather than a definition of it. Aligned with this thinking, Bench’s culture of innovation, collaboration, and community support is clearly reflected throughout its workplace design.

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: 545 Robson St, Vancouver, British Columbia, Canada

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Bench Accounting Office Interiors / Perkins+Will" 21 Jul 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/876113/bench-accounting-office-interiors-perkins-plus-will/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.