All
Projects
Products
Events
Competitions

Taylor Residence / in situ studio

Taylor Residence / in situ studio

© Keith Isaacs © Keith Isaacs © Keith Isaacs © Keith Isaacs + 16

Houses  · 
Matthews, United States
  • Architects Authors of this architecture project in situ studio
  • Area Area of this architecture project
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2016
  • Photographer Created with Sketch.
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Jeld-Wen, La Cantina, Sto
  • Architects in Charge

    Erin Sterling Lewis, Matthew Griffith, Jeremy Leonard
More Specs Less Specs
© Keith Isaacs
© Keith Isaacs

Text description provided by the architects. The house is on a flat site, well off the street, overlooking a woodland pond. The drive meanders through the trees and approaches from the northern forest side. The house screens any view of the pond. A tall entry and stair volume bisects the plan and is a lens to the pond upon entry. The entire ground level, which includes the master suite, opens north to the forest and south to the pond. Openings on the south wall are shaded by an overhang. A composition of surfaces and site walls define formal exterior spaces adjacent to the house.

© Keith Isaacs
© Keith Isaacs
Floor Plan
Floor Plan
© Keith Isaacs
© Keith Isaacs

The foundation and site walls for the house are concrete, and the majority of the structure is wood. A large concrete fireplace mass anchors the plan alongside the entry and stair volume. Steel is used to achieve large spans. Windows are a mix of aluminum-clad wood residential frames and large, aluminum sliding doors. The upper volume is stucco and sits atop a wood, metal, and glass lower level. Spare interior trim, flush interior doors, flush cabinets, and dark oak floors create a quiet interior. Exterior areas are wood, concrete, and gravel and spill directly from the interior on both the north and south sides. A large synthetic turf yard to the north provides a play area, bounded by the forest, the drive, and a garage. Selected trees sprinkle the landscape to the south between the house and the pond.

© Keith Isaacs
© Keith Isaacs

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Taylor Residence / in situ studio" 18 Jul 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/875926/taylor-residence-in-situ-studio/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.