We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Casa Tumán / Studio Selva

Casa Tumán / Studio Selva

© Nico Saieh© Nico Saieh© Nico Saieh© Nico Saieh+ 13

  • Architects: Studio Selva
  • Area Area of this architecture project Area:  50
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2016
  • Photographs Photographs:  Nico Saieh
  • Build And Design:Studio Selva
  • Design:2014-2016
  • Client:private
  • Country:Chile
More SpecsLess Specs
© Nico Saieh
© Nico Saieh

Text description provided by the architects. Casa Tumán is a private villa in the central coastal region of Chile, designed and built by Amsterdam-based office Studio Selva with mostly locally sourced materials.

Materials
Materials
© Nico Saieh
© Nico Saieh
Floor Plan
Floor Plan
© Nico Saieh
© Nico Saieh

The villa is in fact a tailor-made surfer’s holiday home, with a layout and materialisation vaguely referring to chilean farmhouses. The small floorpan of 50 m2 has been laid out in six modules: four bedrooms, one bathroom and one kitchen module. Each bedroom has an independent access to a generous roofed terrace, conceived as a shared common space; as a living room with a magnificent view of the sea. The post-and-beam wooden construction with eucalyptus screens and straw bale infill walls and clay-plaster creates an excellent indoor climate in this humid region.

© Nico Saieh
© Nico Saieh

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Casa Tumán / Studio Selva" 13 Jul 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/875727/truman-house-studio-selva> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.