the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. South Korea
  5. ‘Snow AIDe
  6. 2016
  7. DASA House / ‘Snow AIDe

DASA House / ‘Snow AIDe

  • 00:00 - 12 July, 2017
DASA House / ‘Snow AIDe
DASA House / ‘Snow AIDe, © Joonhwan Yoon
© Joonhwan Yoon

© Joonhwan Yoon © Joonhwan Yoon © Joonhwan Yoon © Joonhwan Yoon + 32

© Joonhwan Yoon
© Joonhwan Yoon

Text description provided by the architects. A small town near Nakdong River is a place where the client spent his youth. He wanted to come back to his hometown and spend rest of his life in his new house. The site was the deepest place in town and a good place to overlook the town. There was a limitation of using site due to planned future road on the back of bamboo woods. To maximize green space, the house was placed following the shape of the boundary on the town side. The overall shape of the house is ascending from the entrance to the upper floor like a ridge.

© Joonhwan Yoon
© Joonhwan Yoon

Since the client walks with difficulty by accident, most of his activities are need to be possible on one level. Circulation and space arrangement should be simple. The ground level is planned to be used by the client couple, and the upper floor level is for He has a son and a daughter.

Program Diagram
Program Diagram
Space Diagram
Space Diagram

The main entrance is located one floor up from the street level. The porch covered by a big black roof is leading to the narrow corridor. Space followed by the curved wall is expanding in its volume dramatically at living space. From the living space, space is splitting to master zone, fitness area, and upper floor. While walking up on the steel staircase, bamboo woods appear through the windows.

© Joonhwan Yoon
© Joonhwan Yoon

Resting at the bathtub is an important ritual for the client. The pine tree, which is seen through the square window at master bath is showing the changes of season. Horizontal windows in the upper floor rooms are showing framed view of the mountain and the bamboo woods.

© Joonhwan Yoon
© Joonhwan Yoon
© Joonhwan Yoon
© Joonhwan Yoon

This house is about balance and contrast. One side facing the town is rigid and dark. The other side facing nature is soft and bright. Dark metallic brick and black zinc were used for Town faced façade. Bright limestone was used for curved façade which is face to bamboo woods. Inner space burst out from the entrance to living room. The volume of the space expands dramatically.

© Joonhwan Yoon
© Joonhwan Yoon

View the complete gallery

Cite: "DASA House / ‘Snow AIDe" 12 Jul 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/875539/dasa-house-snow-aide/> ISSN 0719-8884