Zoom image | View original size
A small town near Nakdong River is a place where the client spent his youth. He wanted to come back to his hometown and spend rest of his life in his new house. The site was the deepest place in town and a good place to overlook the town. There was a limitation of using site due to planned future road on the back of bamboo woods. To maximize green space, the house was placed following the shape of the boundary on the town side. The overall shape of the house is ascending from the entrance to the upper floor like a ridge. Since the client walks with difficulty by accident, most of his activities are need to be possible on one level. Circulation and space arrangement should be simple. The ground level is planned to be used by the client couple, and the upper floor level is for He has a son and a daughter. View more View full description
Share Share