All
Projects
Products
Events
Competitions

GG House / g3arquitectos

GG House / g3arquitectos

© Yoshihiro Koitani © Yoshihiro Koitani © Yoshihiro Koitani © Yoshihiro Koitani + 27

Santiago de Querétaro, Mexico
  • Architects: g3arquitectos
  • Area Area of this architecture project Area: 570.0
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2016
  • Photographs Photographs: Yoshihiro Koitani
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: BOZOMEX, Cemex, Construlita
  • Construction: Octavio Pérez
  • Landscape: Guillermo Lizardi
  • Structural Engineering: Iñaki Barinagarrementería
  • Passive Systems: Sergio Rodríguez
More Specs Less Specs
© Yoshihiro Koitani
© Yoshihiro Koitani

Text description provided by the architects. Located on the edge of a ravine, the house isolates itself from the neighbors and opens to the landscape of the glen. While its thermal and acoustic qualities contribute to its habitability, it is its density and texture that build the tour experience that connects the threshold with the landscape.

© Yoshihiro Koitani
© Yoshihiro Koitani
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© Yoshihiro Koitani
© Yoshihiro Koitani

The plot with its trapezoidal proportion, narrow at the front and wide at the back complicated the access, which is resolved laterally, however the final setup allows the link between all common spaces and bedrooms to the natural protected area.

© Yoshihiro Koitani
© Yoshihiro Koitani

Handmade blocks made on site are the central material exploration of the house. These blocks are carried to the limit to configure different lighting atmospheres, tactile signals and acoustic ceilings, given the ease of its handling.

Upper Floor Plan
Upper Floor Plan

The project is designed not to require active cooling and heating systems by using 30 centimeter-wide walls, double-glazed windows and crossed ventilation.

© Yoshihiro Koitani
© Yoshihiro Koitani
© Yoshihiro Koitani
© Yoshihiro Koitani

The garage, the kitchen and the public areas are located on the ground floor. The private and service areas are found on the second story, while the guest room is left on the basement.

© Yoshihiro Koitani
© Yoshihiro Koitani
Section 1
Section 1
© Yoshihiro Koitani
© Yoshihiro Koitani

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "GG House / g3arquitectos" 05 Jul 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/874911/casa-g-g3arquitectos/> ISSN 0719-8884
© Yoshihiro Koitani

悬崖之境,独立而不孤独——Casa G 住宅 / g3arquitectos

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.