Cookie Stories / Solo Arquitetos

Cookie Stories / Solo Arquitetos

© Eduardo Macarios© Eduardo Macarios© Eduardo Macarios© Eduardo Macarios+ 13

  • Architects: Solo Arquitetos
  • Area Area of this architecture project Area:  110
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2017
  • Photographs Photographs:  Eduardo Macarios
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Apoc Studio, Marcenaria Fogaci, Serralheria Portão
© Eduardo Macarios
© Eduardo Macarios

Text description provided by the architects. Cookie Stories' first café project is born along with a new moment for the brand, with the renewal of its identity and the realization of a physical space to serve customers.

© Eduardo Macarios
© Eduardo Macarios

The chosen location, is at Moyses Marcondes Street in Curitiba, was in a precarious condition inherited from the former tenant, necessitating a complete renovation of the premises to meet the new use of the space, always with attention to the short term for the commercial work.

© Eduardo Macarios
© Eduardo Macarios

The concept of the project was to create a simple and welcoming atmosphere, able to welcome clients of the most varied profiles, inviting everyone to savor the varied menu options. The first intervention was the change in the entrance of the store, previously located next to the double right foot, and now displaced for the simple right foot. This simple change not only created a sectorization between server area and served area, but also create different sensations to the user: when entering the focus is on the counter and its products, however when finding the hall the space expands as an invitation to stay and prose.

© Eduardo Macarios
© Eduardo Macarios
Axonometric
Axonometric
© Eduardo Macarios
© Eduardo Macarios

The materiality of the design is made with a reduced palette of colors and materials, cool but balanced by the presence of wood in the tactile furniture and the coffee products. Also worthy of mention is the presence of a modulated bookcase at the back of the hall, used to separate the flow from the bathroom and kitchen, located on the mezzanine, and also serving as support for decoration, product display and support. The living spaces of the hall create an informal dynamic, offering three options to the user - low tables, high tables and a grandstand. This creates an atmosphere familiar to the user, something like a large living room where everyone is welcome.

© Eduardo Macarios
© Eduardo Macarios

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Rua Moysés Marcondes, 429 - Juvevê, Curitiba - PR, 80530-320, Brazil

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Cookie Stories / Solo Arquitetos" 14 Mar 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/874903/cookie-stories-solo-arquitetos> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.