VA House / Eduardo Parra Grave

VA House / Eduardo Parra Grave

© César Béjar© César Béjar© César Béjar© César Béjar+ 25

Ciudad López Mateos, Mexico
  • Area Area of this architecture project Area:  980
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2014
  • Photographs Photographs:  César Béjar
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Pedini, Albañilería Salas, Aluminios Salazar, Maderas Selectas
  • Collaborators:Juan Daniel Núñez, Galo Vera Álvarez
  • Constructor:Eduardo Parra Grave
  • Structure:David Escobar
  • City:Ciudad López Mateos
  • Country:Mexico
More SpecsLess Specs
© César Béjar
© César Béjar

Text description provided by the architects. The family that lives in the house, chose this part of the forest seeking direct contact with nature.

© César Béjar
© César Béjar

Lovers of the outdoor life and of receiving visits, were conditioned terraces, balconies, patios and roofs. At the street level rises a single level, respecting the scale of the neighbors. In the back rise 5 levels, reaching the same height of the trees that existed.

© César Béjar
© César Béjar

The ground floor is free of walls. At 5 meters under the street is the house entrance, parking spaces and a double height dining room. The kitchen and guest bedroom, with privacy towards the street protected by a green slope and looking for the sun with large windows and open towards the forest. It connects to the wine cellar and access to a covered glass pergola to see trees protected from the rain, with a barbecue for outdoor meals and a pool under the frond of the trees.

Ground Floor Plan
Ground Floor Plan

The upper floor is the intimate area of the house, the bedrooms have a balcony running over the trees that even cross it.

© César Béjar
© César Béjar

The roof is prepared as a meeting point, at the height of the treetops and a viewpoint overlooking the forest towards the valley.

© César Béjar
© César Béjar

To avoid the humidity the house does not have contention walls, it displaces on a free platform.

Section
Section

To have privacy the facade facing the street is almost a blind wall, to the sides and back of the house is completely of glass to receive the sun and have a view towards the forest.

© César Béjar
© César Béjar

Marble and hardwood were used on floors, stone as exterior coatings and wood to cover interior walls to help the fireplace increase the temperature.

© César Béjar
© César Béjar

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "VA House / Eduardo Parra Grave" [Casa VA / Eduardo Parra Grave] 27 Jun 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/874544/va-house-eduardo-parra-grave> ISSN 0719-8884
© César Béjar

森林中的一方世界 / Eduardo Parra Grave

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.