the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. United States
  5. Carney Logan Burke Architects
  6. 2016
  7. The Barn / Carney Logan Burke Architects

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

The Barn / Carney Logan Burke Architects

  • 11:00 - 13 June, 2017
The Barn / Carney Logan Burke Architects
The Barn / Carney Logan Burke Architects, © Audrey Hall Photography
© Audrey Hall Photography

© Audrey Hall Photography © Audrey Hall Photography © Audrey Hall Photography © Audrey Hall Photography + 42

  • Project Manager

    Matt Bowers
  • Project Foreman

    Benchmark Builders, Jeff Thomas
  • Interior Designer

    WRJ Design
  • Butterfly installation

    Paul Villinski courtesy of Tayloe Piggott Gallery.
  • More Specs Less Specs
© Audrey Hall Photography
© Audrey Hall Photography

Text description provided by the architects. Whatever the attraction, the architectural barn style was the look that the homeowners were after when they decided to add a guesthouse to their 15-acre property on Tucker Ranch.  The couple’s architect and friend, John Carney of Carney Logan Burke Architects in Jackson, equivocated - for a minute. “I remember they handed me photos of the real barns.

© Audrey Hall Photography
© Audrey Hall Photography

I suggested maybe we didn’t want to settle on a form so quickly, but in this case it really was them saying ‘No, this is what we want’”. 

© Audrey Hall Photography
© Audrey Hall Photography

But because the barn shape “is very classic and traditional”, Carney says, “we knew we wanted to add an element of surprise in the design.  That surprise took the form of a huge second-story gridded glass wall, which looks due north to the Tetons and the Jackson Hole Mountain Resort and has two lower hopper windows that open up to provide fresh air. "The whole thing is proportioned to look like a loft hay-loading space, as if it were big double doors you brought hay into," says Carney.

© Audrey Hall Photography
© Audrey Hall Photography
Upper Level Plan
Upper Level Plan
© Audrey Hall Photography
© Audrey Hall Photography

'The 2400-square-foot new-build, finished this past summer, actually serves three purposes:
besides needing a guest house for the family’s many visitors, the homeowners wanted a dedicated workout area for her ("I exercise outside whenever I can, but needed something with views to use in bad weather" she says.) and, for him, an expansive first-floor garage with a ceramic checkerboard tile floor. 

Section A
Section A

The building pays homage to 19th-century working barns: the exterior and interior walls, in fact, are built of old barnwood (from Montana Reclaimed Lumber), two-foot-square punched windows on the first floor mimic traditional barn windows, and the interior
has a pitched ceiling supported by knee braces interspersed between trusses, a design that is both striking to look at and necessary to support the cedar shake roof during Wyoming’s heavy winter snows. 

© Audrey Hall Photography
© Audrey Hall Photography

© Audrey Hall Photography
© Audrey Hall Photography

View the complete gallery

About this office
Cite: "The Barn / Carney Logan Burke Architects" 13 Jun 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/873373/the-barn-carney-logan-burke-architects/> ISSN 0719-8884
© Audrey Hall Photography

形式先行于建筑,谷仓之家 / Carney Logan Burke Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.