the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. studioLOOP
  6. 2015
  7. Vida / studioLOOP

Vida / studioLOOP

  • 19:00 - 15 June, 2017
Vida / studioLOOP
Vida / studioLOOP, © Kai Nakamura
© Kai Nakamura

© Kai Nakamura © Kai Nakamura © Kai Nakamura © Kai Nakamura + 28

© Kai Nakamura
© Kai Nakamura

Text description provided by the architects. This is a project for husband, wife, and 2 children. Vida is a house located in Saitama, Japan.The site is a high-residential area and has a neighboring house in the east and the north.

© Kai Nakamura
© Kai Nakamura

The south is built with shops across narrow streets whereas rich tea gardens are spreading in the west. Since it is a densely populated area, we derived firstly to the maximum possible volume from the volume ratio and the north side shaded line which are decided by law. In order to cope with environmental burdens while taking in the scenery, we planned living, dining, and kitchen with a large opening using Low-E glass on the second floor. The floor was a one-room with all its floor space, a storage space full of ceiling in the north and south, and a dry area that was accentuated on the exterior as part of the south.

Floors Plan
Floors Plan
Longitudinal Sections
Longitudinal Sections

In addition to the entrance that jumped out black on the first floor, the bedroom and the utilities are compactly summarized. The house which the appearance is simple as well as incorporated privacy and maximize the landscape, gives to the town accented.

© Kai Nakamura
© Kai Nakamura

View the complete gallery

About this office
studioLOOP
Office
Cite: "Vida / studioLOOP" 15 Jun 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/873326/vida-studioloop/> ISSN 0719-8884
© Kai Nakamura

小镇之屋 / studioLOOP