the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Spain
  5. Ral
  6. 2017
  7. Single Family House Castelldefels / Ral

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Single Family House Castelldefels / Ral

  • 05:00 - 9 June, 2017
Single Family House Castelldefels / Ral
Single Family House Castelldefels / Ral, © Adrià Goula
© Adrià Goula

© Adrià Goula © Adrià Goula © Adrià Goula © Adrià Goula + 25

  • Architects

    Ral
  • Location

    Castelldefels, Spain
  • Lead Architect

    Marc Rabassa Piera
  • Area

    250.0 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

  • Category

© Adrià Goula
© Adrià Goula

Text description provided by the architects. The volumetric envelope is almost  the first of the premises when confronting preexisting and program requirements. The contradiction between a latent hostility in an apparent idyllic condition of the place is also.

© Adrià Goula
© Adrià Goula

Often in relationships and transits the shortest or easiest distance is not the most appropriate. The direct roads become twisted, the fast roads become slow, which we take for granted it is no longer, the fine becomes thick and the thick becomes the fine.

Site Plan
Site Plan

The strategy is to incorporate some of the preexisting contradiction.

A grid of large-format pieces wraps around the house. This perimeter wrap is not coincident with the façade holes and the openings find their place changing plane. In the most exposed part of the building is formed a kind of a double-scaled lattice where some pieces are rejected and others are properly filter. Some of these can change their position at the disposal of usability thus activating the modifications of perceptions of volumetry and tectonicity.

© Adrià Goula
© Adrià Goula
Axonometric
Axonometric
© Adrià Goula
© Adrià Goula

In other parts where the wrapping is still compact the initial volume is modified with the appearance of patios.

© Adrià Goula
© Adrià Goula

The back façade houses a shady garden that becomes a projection screen where every morning the leaves of the row of poplars play to be small suns.

© Adrià Goula
© Adrià Goula

View the complete gallery

About this office
Cite: "Single Family House Castelldefels / Ral" 09 Jun 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/873189/single-family-house-castelldefels-ral/> ISSN 0719-8884
© Adrià Goula

纯净不单调的“白房子” /Ral

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.