We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

DAIKO / Keitaro Muto Architects

DAIKO / Keitaro Muto Architects

© APERTOZERO © APERTOZERO © APERTOZERO © APERTOZERO + 21

Nagoya, Japan
  • Area Area of this architecture project Area:  159
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2017
  • Photographs Photographs:  APERTOZERO
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Atsusi Fujio, Matsubara kenchiku shoji, Suzugen, Tokai koken
© APERTOZERO
© APERTOZERO

Text description provided by the architects. It is three stories residence near the central Nagoya city. Requirements of client are 4 parking spaces (2 of them are with roof) and high ceiling living room on second floor with ample terrace.

Floor Plans
Floor Plans

Parking roof is trussed from three stories building, consequently there can be used at terrace.

© APERTOZERO
© APERTOZERO

By the garage has been become the space does not exist any columns, there has been made possible, which is 2 parking spaces with roof and a broad approach to entrance, at site of 7 meters’ width.

© APERTOZERO
© APERTOZERO

There have been made 2 effects by truss becoming side wall at terrace. First has cut the view from neighbor and frontal road, another has cut out the cityscape and sky.

Interior has been divided the square in quarters by put the wall and it has been made anomalous split-level house, in consideration for a number of rooms and a requirement is felt family’s coming

© APERTOZERO
© APERTOZERO
Section
Section
© APERTOZERO
© APERTOZERO

Along of the wall has been made huge openings, rooms have been got various relation to each other.

© APERTOZERO
© APERTOZERO

Traffic line as stairs and walls opening at each rooms has been planned to feel like exterior open space in usual life, because sunlight have been reached each rooms through big opening and double floor height at living.

© APERTOZERO
© APERTOZERO

By the wall with the shape of 田 have been existed white color side and gray color side, the sunlight from big opening could have gradation more strongly and it could have been felt walking up spiral split-level house.

Section
Section

It has been existed variety spaces in the given site and has become wide open house which is reached the sunlight everywhere.

© APERTOZERO
© APERTOZERO

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "DAIKO / Keitaro Muto Architects" 31 May 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/872589/daiko-keitaro-muto-architects> ISSN 0719-8884
© APERTOZERO

大悬挑,让室内阳光满溢的 DAIKO 住宅 / 武藤圭太郎建筑设计事务所

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.