We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Almares Building / Reinach Mendonça Arquitetos Associados

Almares Building / Reinach Mendonça Arquitetos Associados

© Nelson Kon © Nelson Kon © Nelson Kon © Nelson Kon + 32

Santos, Brazil
  • Architects: Reinach Mendonça Arquitetos Associados
  • Area Area of this architecture project Area:  4481
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2016
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: thyssenkrupp, Abatex, Cerâmica Portinari, Falco Trading, Jatobá, Lumi Center
  • Collaborators:Tony Chen, Victor Gonçalves, Camila Osele, Taís Vieira, Luena Vettorazzo, Raquel Gonçalves, Silvia Mori, Venâncio Alves, Flávia Henriques, Manuel Tojal, Guilherme Nakata, Lucas Ferreira, Lucas Pohl, Alessandra Musto.
  • Lightning:Franco + Fortes Lighting Design
  • Electric Installations:Rasmoska Castellani
  • Hydraulic Installations:Rasmoska Castellani Paisagismo: Barbieri + Gorski Arquitetos Associados
  • Structure:Campanhia de Projetos
  • Construction:Construtora CPD
  • Authors:Reinach, Maurício Mendonça
  • City:Santos
  • Country:Brazil
More SpecsLess Specs
© Nelson Kon
© Nelson Kon

Text description provided by the architects. A building constructed in 1970 decade was disable because of its inappropriate preservation. A completely renovation and a modern design were requested to follow the city revitalization.

© Nelson Kon
© Nelson Kon

The goal was a renovation of the building as well as of the surroundings, thus the sidewalks were enlarged and a new street paving was made.

© Nelson Kon
© Nelson Kon

Moreover, a new attached site was acquired so that a parking lot could be located.

Planta - Térreo
Planta - Térreo

The ground floor, previously closed and turned to indoors, is now open and facing the street. It also hosts an art gallery and a café – both surrounded by a large water mirror - attracting the outside pedestrians to enter.

© Nelson Kon
© Nelson Kon

The roof top floor, that was earlier only a technical slab, was turned into a collective living space and a city lookout along with an auditorium and an event space. Apart from the new uses of the public areas, the main proposal was creating a metallic sunscreen panel, that completely covers the west façade and goes until the top, becoming a generous pergola. The existing mosaic tile coating remained, but with a new layout andcovered with a secondary metallic skin.

© Nelson Kon
© Nelson Kon

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Santos - State of São Paulo, Brazil

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Almares Building / Reinach Mendonça Arquitetos Associados" [Edifício Almares / Reinach Mendonça Arquitetos Associados] 09 Jan 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/872368/almares-building-reinach-mendonca-arquitetos-associados> ISSN 0719-8884
© Nelson Kon

停车楼改造,城市都让了路 / Reinach Mendonça Arquitetos Associados

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.