the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Denmark
  5. Sigurd Larsen
  6. 2017
  7. The Light House / Sigurd Larsen

The Light House / Sigurd Larsen

  • 02:00 - 30 May, 2017
The Light House / Sigurd Larsen
The Light House / Sigurd Larsen, © Tia Borgsmidt
© Tia Borgsmidt
  • Architects

  • Location

    Lejre, Denmark
  • Area

    135.0 m2
  • Project Year

    2017
© Tia Borgsmidt
© Tia Borgsmidt

Text description provided by the architects. A series of single family houses is designed for Frikøbing near Copenhagen in Denmark. The development plan for the area has high demands on sustainability for construction materials, insulation, energy and air circulation. THE LIGHT HOUSE is the second of our typologies to be developed in the area and consists of a simple plan arrangement that allow for low construction costs while offering generous living spaces.

Plans
Plans

This three bedroom house offers a large central living/dining area which is flanked by two bedrooms on one side and one bathroom and master bedroom on the other. A mono-pitched roof creates high ceilings in the communal area while also allowing for an extra guest bedroom and living room to fit comfortably on the second floor in a mezzanine-like arrangement. The various sizes of windows are carefully positioned to frame a view of the surrounding landscape or capture a ray of sunlight at a specific time of the day. The house is naturally ventilated with the help of a three-layered window that allows temperature to be regulated as it enters the building, allowing for good air flow throughout.

© Tia Borgsmidt
© Tia Borgsmidt

The inside is entirely painted white to reflect the light while the external finish is made of vertical, untreated, larch panels which will turn to a lighter silver tone over time, allowing the house to adapt to its surroundings. 

Axonometric
Axonometric

View the complete gallery

About this office
Sigurd Larsen
Office
Cite: "The Light House / Sigurd Larsen" 30 May 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/872334/the-light-house-sigurd-larsen/> ISSN 0719-8884
© Tia Borgsmidt

家中来了一位客人“光” The Light House / Sigurd Larsen