The Green House / Sigurd Larsen

The Green House / Sigurd Larsen

The Green House / Sigurd Larsen - WindowsThe Green House / Sigurd Larsen - Table, Chair, Windows, Beam, Patio, Deck, CourtyardThe Green House / Sigurd Larsen - Table, Glass, Chair, WindowsThe Green House / Sigurd Larsen - Table, Bedroom, Bed+ 13

Lejre, Denmark
  • Architects: Sigurd Larsen
  • Area Area of this architecture project Area :  104
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2017
  • Photographs
    Photographs :Tia Borgsmidt
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  Birch plywood, Frøslev Træ, Ventilationsvinduet
More SpecsLess Specs
The Green House / Sigurd Larsen - Windows
© Tia Borgsmidt

Text description provided by the architects. A series of single family houses is designed for Frikøbing near Copenhagen in Denmark. The development plan for the area has high demands on sustainability for construction materials, insulation, energy and air circulation. THE GREEN HOUSE is the first of our typologies to be developed in the area and consists of a simple plan arrangement that allow for low construction costs while offering generous living spaces.

The Green House / Sigurd Larsen - Table, Bedroom, Bed
© Tia Borgsmidt

THE GREEN HOUSE, though slightly smaller in floor space, offers a large 32m2 winter garden on the south facing façade of the construction. All bedrooms and a bathroom are located on the northern, more intimate side of the building while the living/dining area opens up onto the greenhouse where a south-facing, mono-pitched roof ensures that a lot of light filters into the communal areas. The children's room is prepared for being separated by a wall later. A mezzanine over the kitchen makes the most of the high ceilings to create a cozy cinema room, ideal for cold winter nights. Heat from the sun, retained in the winter garden during the day, acts as a buffer between inside and outside as it slowly releases heat back into the house when it gets dark. The house is naturally ventilated with the help of a three-layered window that regulates temperature and air flow entering  the building. 

Plans

The inside is entirely clad with birch plywood while the external finish is made of vertical, untreated, larch panels which will turn to a lighter silver tone over time, allowing the house to adapt to its surroundings. 

The Green House / Sigurd Larsen - Table, Glass, Chair, Windows
© Tia Borgsmidt

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "The Green House / Sigurd Larsen" 05 Jun 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/872330/the-green-house-sigurd-larsen> ISSN 0719-8884

© Tia Borgsmidt

向前春风般和煦,秋风般怡然,向后夏日般清凉,冬日般温暖 / Sigurd Larsen

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.