the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Apartment Interiors
  4. Japan
  5. Camp Design
  6. 2010
  7. House in Midorigaoka / Camp Design

House in Midorigaoka / Camp Design

  • 19:00 - 13 June, 2017
House in Midorigaoka / Camp Design
House in Midorigaoka / Camp Design, © HATTA
© HATTA

© HATTA © HATTA © HATTA © HATTA + 15

  • Architects

  • Location

    Kobe, Hyogo Prefecture, Japan
  • Architect in Charge

    Yusuke Fujita
  • Area

    81.45 m2
  • Project Year

    2010
  • Photographs

© HATTA
© HATTA

Text description provided by the architects. It is a renovation project of one unit of the apartment house in Japan. When construction is built in Japan, the space is born for the law of construction on the site. It is used as a garden and a garage, and the space exists as a place without the name, and invents construction and the relation to the outside environment. It thought the inside and the outside of construction to be able to take the connection with the outside to the room by doing the thought design to one in the building frame exceeding the frame. In the first, a big one room was built while making "Space" for an existing building frame = site. There is no restriction because of the birth of the space this time. However, contexts of the position, the view, and the room arrangement, etc. in the number, the structure, equipment, and the window of the room are edited, and the shape of construction has been decided.

© HATTA
© HATTA
© HATTA
© HATTA

Various elements to draw close to life are sprinkled in the space. It characterizes, and there are two spaces like the extension of the terrace that is called a room terrace. One is a place where space on the side of the entrance can be taken, and the client be customized freely by the space not described easily as "Doma" of Japan and the sun-room. Another one is space with a dining & kitchen consecutive from the balcony. It is a space with the oneness with the outside by using an existing room arrangement. Additionally, there are a bath and a lavatory like the hut. To take the wind that comes off peculiar north to this provinces to the south to this hut, a big window is opened. Space under the beam on the wall side is servant space to build a large, refreshing one room by arranging the furniture of storage, equipment, and the make putting. It is done that "Space" that is the born between the detached house and the site becomes a garden and the relation between the house and the site ties in a concrete landscape.

© HATTA
© HATTA

Plan
Plan
© HATTA
© HATTA

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "House in Midorigaoka / Camp Design" 13 Jun 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/871794/house-in-midorigaoka-camp-design/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.