the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Store
  4. Belgium
  5. OFFICE Kersten Geers David Van Severen
  6. 2010
  7. Computer Shop / OFFICE Kersten Geers David Van Severen

Computer Shop / OFFICE Kersten Geers David Van Severen

  • 02:00 - 22 May, 2017
Computer Shop / OFFICE Kersten Geers David Van Severen
Computer Shop / OFFICE Kersten Geers David Van Severen, © Bas Princen
© Bas Princen

© Bas Princen © Bas Princen © Bas Princen © Bas Princen + 9

© Bas Princen
© Bas Princen

Text description provided by the architects. The party walls of a lot in Tielt are raised to their maximum height. On the side toward the street the elevated wall forms a wide entrance. Within this frame stand two identical buildings, mirror images opposite one another, thus defining an inner courtyard.

© Bas Princen
© Bas Princen

The block on the street side contains a store and reception area; the block at the back of the lot contains the less public section, the logistics spaces. The twin buildings are constructed as matter-of- factly as possible out of the typical range of industrial techniques and materials.

Plans + Section
Plans + Section

The structure consists of thin steel columns and beams, and steel deck floors. Both are clad with a pronounced curtain façade, partly filled in by glass, partly by polycarbonate panels. The courtyard defined by the two volumes functions as a parking and entrance zone.. The remaining space between the footprint of the buildings and the lot lines becomes a whimsical garden, as a complement to their regularity.

© Bas Princen
© Bas Princen

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
OFFICE Kersten Geers David Van Severen
Office
Cite: "Computer Shop / OFFICE Kersten Geers David Van Severen" 22 May 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/871612/computer-shop-office-kgdvs/> ISSN 0719-8884
© Bas Princen

“红砖下也是科技的结晶” 电脑专卖店 / OFFICE Kersten Geers David Van Severen