1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Clinic
  4. Spain
  5. Estudio EMEalCUBO
  6. 2017
  7. Dr. González Clinic / Estudio EMEalCUBO

Dr. González Clinic / Estudio EMEalCUBO

  • 01:00 - 6 February, 2018
Dr. González Clinic / Estudio EMEalCUBO
Dr. González Clinic / Estudio EMEalCUBO, © Miguel Seguí
© Miguel Seguí

© Miguel Seguí © Miguel Seguí © Miguel Seguí © Miguel Seguí + 11

  • Architects

  • Location

    Bulevar Louis Pasteur, 2, 29010 Málaga, Spain
  • Category

  • Architect in Charge

    Miguel Seguí, Inma Guzmán y Lidia Molina
  • Area

    118.0 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

© Miguel Seguí
© Miguel Seguí

Text description provided by the architects. The project is inspired by the techniques of laser skin regeneration and tattoo removal that are made in the clinic. Impurities are redrawn with laser, creating a kind of light tattoo.

Axonometric 01
Axonometric 01

This idea of the light tattoo is the core concept of this project - arteries of light are traced through the floor, walls and ceiling, representing the idea of regeneration, while at the same time they illuminate all the rooms, creating a unique and identifiable image of the business. Glass dividers half the height of the walls partition the interior space, while allowing a complete view of the path of the lines of light from any point of the clinic.

© Miguel Seguí
© Miguel Seguí

The canvas on which the tattoo of light on ceiling and walls is drawn is whitened oak wood, bringing warmth, elegance and sobriety to the space. The floor is a surface without joints of white microcement, that runs through all rooms without interruptions.

Floor plan
Floor plan

The lines of light that reach the entrance hall climb and cross the reception desk and tables, integrating the furniture elements with the architecture, and unifying the concept.

© Miguel Seguí
© Miguel Seguí

Perimeter walls are made of white stucco, giving a natural continuity to the floor of microcement. The inside of the medical office is lined with a darker textile lining bathed by wall sconces, providing an extra degree of privacy in the most private areas.

© Miguel Seguí
© Miguel Seguí

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Dr. González Clinic / Estudio EMEalCUBO" 06 Feb 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/871595/clinica-doctor-gonzalez-estudio-emealcubo/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.