Cut Out, House H / bergmeisterwolf architekten

Cut Out, House H / bergmeisterwolf architekten

Cut Out, House H / bergmeisterwolf architekten - Image 2 of 24Cut Out, House H / bergmeisterwolf architekten - WindowsCut Out, House H / bergmeisterwolf architekten - Image 4 of 24Cut Out, House H / bergmeisterwolf architekten - Windows, Facade, Courtyard+ 24

Soprabolzano, Italy
  • Area Area of this architecture project Area :  180
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2014
  • Photographs
    Photographs :Gustav Willeit
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  Damiani Holz & KO, climagruen srl, lichtfabrik halotech
  • Architects In Charge : Gerd Bergmeister, Michaela Wolf
  • Collaborator : Valerio Nelli
  • Client : Holzner family
  • City : Soprabolzano
  • Country : Italy
More SpecsLess Specs
Cut Out, House H / bergmeisterwolf architekten - Windows
© Gustav Willeit

Text description provided by the architects. House H, located in Oberbozen, is an intimate refuge, a place to live surrounded by landscape. Placed close to the angle of the existing holzner park hotel building, it represents the final point of the compound. The concept is that of introducing connection elements to allow the dialogue between existing and new. Starting from a linear volume, working by subtracting: by alternating intimate balconies with dug loggias, the attention moves away from the historic Renon train tracks.

Cut Out, House H / bergmeisterwolf architekten - Windows, Facade, Concrete
© Gustav Willeit
Cut Out, House H / bergmeisterwolf architekten - Image 18 of 24
Ground Floor Plan
Cut Out, House H / bergmeisterwolf architekten - Image 19 of 24
First Floor plan

The house assumes an introverted personality, not only because of its shape but also because of its materials. The facades feature a solid earth colored cement structure. Every opening seems to have been carved out from the original volume of the house by digging and pushing the solid mass. Through these voids a new relation with nature is established, providing the user with unexpected framings of the landscape, different in size, proportions and depth.

Cut Out, House H / bergmeisterwolf architekten - Stairs
© Gustav Willeit

On the roof of the house a private garden covered with a pergola seems to dissolve with the compound structure. Thick masonry walls have been covered in a hand-applied stucco containing locally-sourced materials. Interior pavements in terrazzo and natural oak elements recall traditional renon hotels.

Cut Out, House H / bergmeisterwolf architekten - Windows, Facade, Courtyard
© Gustav Willeit

Originally published on May 18, 2017. 

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Cut Out, House H / bergmeisterwolf architekten" 15 Feb 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/870944/cut-out-house-h-bergmeisterwolf-architekten> ISSN 0719-8884

© Gustav Willeit

“减法”住宅 / bergmeisterwolf architekten

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.