the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Institutional Buildings
  4. Spain
  5. Dear Design Studio
  6. 2016
  7. Canodròm / Dear Design Studio

Canodròm / Dear Design Studio

  • 11:00 - 11 May, 2017
Canodròm / Dear Design Studio
Canodròm / Dear Design Studio, © Aitor Estevez
© Aitor Estevez

© Aitor Estevez © Aitor Estevez © Aitor Estevez © Aitor Estevez + 29

  • Architects

  • Location

    Carrer de la Riera d'Horta, 3, 08027 Barcelona, Spain
  • Creative Director

    Ignasi Llauradó
  • Area

    2312.0 m2
  • Project Year

    2016
  • Photographs

  • Collaborators

    Paulina Calcagno, Sebastián Pereira, Laia Freixes, Cristina Anglès, Fran Rodríguez.
  • Graphic Design

    Jordi Rins
  • Conditioning And Installations Architect

    2BMFG . Sr. Carles Gelpí
  • Project Manager

    Aleix Alexandre-Pera pardina Consultores
  • Construction

    Contel
  • More Specs Less Specs
© Aitor Estevez
© Aitor Estevez

Text description provided by the architects. The new Creative Research Park of Barcelona is located in the Canòdrom, an emblematic rationalist building designed by the Catalan architect Antoni Bonet i Castellana in 1961, that used to work as a greyhound track.

© Aitor Estevez
© Aitor Estevez

After the building refurbishment in 2016, Dear Design Studio won the competition for the building's interior design, and also proposed the corporate identity and signage design, to give the project greater coherence. The challenge was to adapt the facilities of the former greyhound stadium to its new function as a flexible and dynamic space for startups and technology companies in the creative and cultural industries. At the same time, Dear Design proposed to stimulate the neighbourhood by including technological interventions that reflect the processes developed in the building.

© Aitor Estevez
© Aitor Estevez

The interior design project seeks to develop the flexibility and dynamism of the different spaces, preserving traces of the building's history. The central idea is to respect and honour Bonet´s minimal architecture and through a discreet and careful intervention. Dear Design responds to the need of a “hub” office that encourages interaction among its users and promotes the current ways of working: flexibility and adaptation of the spaces that allow the mobility of the user.

© Aitor Estevez
© Aitor Estevez

Dear Design also intervened in the visual identity of the project, which features concepts of speed, movement, progress and technology, which graphically results in the irregular decomposition of the typography into vertical lines of different thicknesses and separated by diverse distances.

© Aitor Estevez
© Aitor Estevez

Warm materials like wood and wwcb acoustic panels were used to contrast with the preexisting steel structure and concrete floors and to create comfortable and pleasant space.

Section
Section

The furniture used in the intervention is a clear nod to the architect Bonet. The suspension and foot lamps, designed by Dear Design, combine two original structures of the BKF chair, an original design of Antoni Bonet, with a flexible fabric skin. The pre-existing colours of the original building, yellow mustard and light blue, are recovered in the table lamps, designed by Dear Design, in the metallic structures of the tables, as well as in the vinyls of the facade that protect the offices from the sun.

© Aitor Estevez
© Aitor Estevez

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Dear Design Studio
Office
Cite: "Canodròm / Dear Design Studio" 11 May 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/870847/canodrom-dear-design-studio/> ISSN 0719-8884
© Aitor Estevez

理性设计——Canodròmc 创意研究园 / Dear Design Studio

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.