the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Stable
  4. China
  5. Chengdu Wide Horizon Investment Group
  6. 2016
  7. Equestrian Center in Luxelakes Eco-City / Chengdu Wide Horizon Investment Group

Equestrian Center in Luxelakes Eco-City / Chengdu Wide Horizon Investment Group

  • 19:00 - 8 May, 2017
Equestrian Center in Luxelakes Eco-City / Chengdu Wide Horizon Investment Group
Equestrian Center in Luxelakes Eco-City / Chengdu Wide Horizon Investment Group, Courtesy of Chengdu Wide Horizon Investment Group
Courtesy of Chengdu Wide Horizon Investment Group

Courtesy of Chengdu Wide Horizon Investment Group Courtesy of Chengdu Wide Horizon Investment Group Courtesy of Chengdu Wide Horizon Investment Group Courtesy of Chengdu Wide Horizon Investment Group + 33

  • Architects

  • Location

    Luxelakes Eco-City, Chengdu, China
  • Architects in Charge

    Teng Hu, Xianshu Jin, Jing He
  • Project Developer

    Chengdu Wide Horizon Investment Group, Product Reserach & Developement Center
  • Area

    6450.0 m2
  • Project Year

    2016
Courtesy of Chengdu Wide Horizon Investment Group
Courtesy of Chengdu Wide Horizon Investment Group

Text description provided by the architects. The equestrian stable is designed with two major approaches: the use of traditional skills and natural materials, the application of large-scale tensioned membrane. The biggest problem to build with bricks is the structure form. A traditional brick building can not achieve the hollowed-out pattern and effects we wanted, so framework structure was added to break the restriction of using bricks as the structural wall, meanwhile the beam and eaves are specially treated.

Courtesy of Chengdu Wide Horizon Investment Group
Courtesy of Chengdu Wide Horizon Investment Group

Courtesy of Chengdu Wide Horizon Investment Group
Courtesy of Chengdu Wide Horizon Investment Group

Industrial light-weight tensile membrane is used to cover such large horse racecourse with a span of 45 meters. Suspension link rings and umbrella-shaped pillars become the main form of tensioned membrane structure for the playground and the racecourse. Such design started off with the structure solution.

Membrane - elevation
Membrane - elevation

Membrane - plan
Membrane - plan
Courtesy of Chengdu Wide Horizon Investment Group
Courtesy of Chengdu Wide Horizon Investment Group

Children’s heaven is hidden by side of the stable: the animal labyrinth. We took advantage of the height difference between the stable and the road, and created the fun and interesting animal farm and labyrinth, similar to the Hobbit’s hut.

Courtesy of Chengdu Wide Horizon Investment Group
Courtesy of Chengdu Wide Horizon Investment Group

Luxes’ school is not only a building, it is a complete place with three different interfaces: waterfront interface, streetfront interface (close to the stable), and the other interface adjacent to the playground. We want to create the interfaces with differences, but they are unified as well. The building is invisible from the view of the road by the stable, only steel structure, bamboo, and Luxe LOGO are visible, indicating a place hidden somewhere. Such arrangement is open and interactive.

Courtesy of Chengdu Wide Horizon Investment Group
Courtesy of Chengdu Wide Horizon Investment Group

Across the yard, a clean ramp goes down to interior of the school, just imagine, children are playing, shouting, chasing each other, it would take ten minutes to find them, suppose they run along the ramp or hide themselves in the grass growing on the roof. The waterfront side is planted with natural grass, just one big opening leading people to the interior ground of the school. No other architectural language or form is used, only one opening invites the children to the water, creating a hidden but beautiful place.

Courtesy of Chengdu Wide Horizon Investment Group
Courtesy of Chengdu Wide Horizon Investment Group
Floor Plan
Floor Plan
Courtesy of Chengdu Wide Horizon Investment Group
Courtesy of Chengdu Wide Horizon Investment Group

The other side adjacent to the playground is more integrative and inclusive, curved form maximizes the connection to the playground, which is just like a cave on the ground, where children would rest after they tire themselves of playing.

Courtesy of Chengdu Wide Horizon Investment Group
Courtesy of Chengdu Wide Horizon Investment Group

The three different interfaces bring children with different experiences. We hope the Luxe’s school would become the warm cave deep in the heart of the children, safe and peaceful, where they can learn about the nature, and explore the world, while enjoying themselves.

View the complete gallery

About this office
Chengdu Wide Horizon Investment Group
Office
Cite: "Equestrian Center in Luxelakes Eco-City / Chengdu Wide Horizon Investment Group" 08 May 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/870751/equestrian-center-in-luxelakes-eco-city-chengdu-wide-horizon-investment-group/> ISSN 0719-8884
Courtesy of Chengdu Wide Horizon Investment Group

成都麓湖生态城马术俱乐部 / 万华投资集团