All
Projects
Products
Events
Competitions

Falo / Mosaic Design Inc.

Falo / Mosaic Design Inc.

© Kazutaka Fujimoto © Kazutaka Fujimoto © Kazutaka Fujimoto © Kazutaka Fujimoto + 14

Restaurant  · 
渋谷区, Japan
  • Architects Authors of this architecture project Mosaic Design Inc.
  • Area Area of this architecture project
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2016
  • Photographer Created with Sketch.
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    ADVAN, HOSHIZAKI, Lixil Corporation, TAKEMURA INDUSTRY
  • Architect in Charge

    Ko Nakamura
  • Constructor

    Double Box
  • Graphic

    Mosaic Design Inc.
  • Art work

    Jin Hasegawa
More Specs Less Specs
© Kazutaka Fujimoto
© Kazutaka Fujimoto

Text description provided by the architects. This restaurant designed by Mosaic Design is a new type of Italian based restaurant mainly using fire grill in Daikanyama, Tokyo, Japan. The restaurant has only one big counter table surround the fire in the center of the dining space. The counter was deformed to let every seat face toward the fire and they could see the chef cooking the meat there. It creates a sense of unity in the restaurant and also provides diversity of conditions. Some seats are near the fire, some are close to the chef, corners are for the group and deformed counter creates also table space for 5-6 persons. Deforming the counter is not only for the guest but also for the kitchen, it provide appropriate distance from the guest to the cooking space, avoid having dead space inside the kitchen and create display space on the table as well.

Plan
Plan

The ceiling is also designed and deformed towards the fire to lead the guest’s attention naturally into the fire and it covers exhaust duct and machine inside the ceiling. Since the limitation of the building structure, it was not possible to create high ceiling height space for this restaurant but controlling the ceiling shape and floor height carefully makes the space confortable.

© Kazutaka Fujimoto
© Kazutaka Fujimoto
Section
Section
© Kazutaka Fujimoto
© Kazutaka Fujimoto

However only in the restroom, it was possible to make high ceiling space and the art piece was inserted above the restroom to create contrast of the space and small surprise for the guest.

© Kazutaka Fujimoto
© Kazutaka Fujimoto

Using wood fiberboard for deformed low ceiling and the wall, it creates unique interior space like “wooden cave” as a specific character of the restaurant to represent this restaurant’s original concept “Italian BBQ with the fire”.

© Kazutaka Fujimoto
© Kazutaka Fujimoto

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: 〒150-0034 LUZ 代官山 B1, 14-10 代官山町 渋谷区 東京都 150-0034, Japan

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Falo / Mosaic Design Inc." 02 Jun 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/870729/falo-mosaic-design-inc/> ISSN 0719-8884
© Kazutaka Fujimoto

一家开在日本的意大利餐厅 Falo / Mosaic Design Inc.

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.