the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Vietnam
  5. Landmak Architecture
  6. 2016
  7. T4 House / Landmak Architecture

T4 House / Landmak Architecture

  • 22:00 - 12 May, 2017
T4 House / Landmak Architecture
T4 House / Landmak Architecture, © Trieu Chien
© Trieu Chien

© Trieu Chien © Trieu Chien © Trieu Chien © Trieu Chien + 25

  • Architects

  • Location

    Phú Thượng, Vietnam
  • Architect in Charge

    Ta Tien Vinh, Truong Tuan Chung
  • Design Team

    Le Minh Hoang, Thi Thao, Lai Hung Quyet, Nguyen Thi Hoa, Ngo Thi Ngan Ha, Truong Thi Ngoc
  • Project Year

    2016
  • Photographs

© Trieu Chien
© Trieu Chien

Text description provided by the architects. T4 HOUSE is a house located in the same massively constructed villas with the typical design. But to the landlord it’s a “timeline” with many ups and downs after more than a decade living there. When they moved to a new house, instead of selling this house, they decided to renovate it for rent. This was a way to help this house both have people living and be operated to keep it from degrading, but to them (the landlord) it’s kept as a memory.

© Trieu Chien
© Trieu Chien

The old house had the status quo that was very stuffy, dank, lacked of light and degraded severely in layout. We decided to renovate the space in the most radical way. We changed the access hall of the house to the right place before which was a small bedroom, and the old hall was closed to a daybed, this old bedroom roof is cut and perforated for extra light. Trees and lawns were added so that nature could come into the house. In this way, the first floor was completely transformed to create a depth of space.

© Trieu Chien
© Trieu Chien
First Floor Plan
First Floor Plan
© Trieu Chien
© Trieu Chien

After finishing, the entire space looked like to be changed spectacularly, the spaces of the inside - outside, the top and bottom were mixed together. Of course, many small details have been adjusted such as lighting, ventilation for stairs, additional more spaces to access nature, more daybeds to read books. But finally the house is more comfortable but still has to retain its inherent soul.

© Trieu Chien
© Trieu Chien

View the complete gallery

About this office
Landmak Architecture
Office
Cite: "T4 House / Landmak Architecture" 12 May 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/870479/t4-house-landmak-architecture/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.