the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Spain
  5. RGB arquitectos
  6. 2017
  7. House in Altea Hills / RGB arquitectos

House in Altea Hills / RGB arquitectos

  • 05:00 - 12 January, 2018
House in Altea Hills / RGB arquitectos
House in Altea Hills  / RGB arquitectos, © Mayte Piera
© Mayte Piera

© Mayte Piera            © Mayte Piera            © Mayte Piera            © Mayte Piera            + 21

  • Arquitectos

  • Ubicación

    Altea, Alicante, Spain
  • Architect in Charge

    Ramón Gandía Brull
  • Área

    253.7 m2
  • Año Proyecto

    2017
  • Fotografías

© Mayte Piera
© Mayte Piera

Text description provided by the architects. The idea of the house comes from the concept of “catching” the landscape. So, a container frame emerges from the pool and wraps the house. This framework, due to the topography of the mountain where it is located and to create more privacy, becomes a very dynamic and continuous element, wich takes different forms as it adapts to the circumstances. Emerges from the pool, as a triangle for privacy, and reaches the deck and descends on the opposite side of the pool. The trajectory that draws, is reinforced by the linear use of artificial lighting.

© Mayte Piera
© Mayte Piera

Willing to achieve a whole integration with the environment the house deeply-rooted with the ground and the surroundings.

1st Floor Plan
1st Floor Plan

The view at the head of the house is the valley that lay to the sea. The open space giving a panoramic view of the surroundings.

© Mayte Piera
© Mayte Piera

The impression of the lack of limits between the exterior and interior of the house is mainly due to the massive glass windows and the height of the ceilings. There is a smooth and fluent connection between the internal rooms encouraged by continuity of the materials between rooms.

© Mayte Piera
© Mayte Piera

View the complete gallery

About this office
RGB arquitectos
Office
Cite: "House in Altea Hills / RGB arquitectos" [Vivienda en Altea Hills / RGB arquitectos] 12 Jan 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/870233/house-in-altea-hills-rgb-arquitectos/> ISSN 0719-8884
© Mayte Piera

阿尔特阿山地之家,山水间的漫形曲线 / RGB arquitectos