LG House / Reinach Mendonça Arquitetos Associados

LG House / Reinach Mendonça Arquitetos Associados

© Nelson Kon © Nelson Kon © Nelson Kon © Nelson Kon + 26

Bragança Paulista, Brazil
  • Area Area of this architecture project Area:  1137
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2014
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Arteal Artefatos de Alumínio, Casa Franceza – Graniform, Ecopyre, Elevadores Zenit Eireli, Giancotti Artefatos em Madeira, Lumini, Luxsim, Ornare, Pequia Marcenaria e Carpintaria, Plancus, Polytec Churrasqueiras e Lareiras, Tampos de mármore, Vidraçaria Itatiba
  • Authors:Henrique Reinach, Maurício Mendonça
  • Landscape:Luciano Fiaschi Aquitetura Paisagistica
  • Lighting Design:Franco Associados Lighting Design
  • Structure:Benedicts Engenharia
  • Eletric:Zamaro
  • Hydraulic:Zamaro
  • Constructor:CPA Engenharia e Construções
  • Coordinator:Fernanda Almeida
  • Collaborators :Tony Chen, Victor Gonçalves, Camila Osele, Taís Vieira, Luena Vettorazzo, Raquel Gonçalves, Silvia Mori, Venâncio Alves, Flávia Henriques, Manuel Tojal, Guilherme Nakata, Lucas Ferreira, Lucas Pohl, Alessandra Musto, Caio Tritto, Olivia Uliano.
  • City:Bragança Paulista
  • Country:Brazil
More SpecsLess Specs
© Nelson Kon
© Nelson Kon

Text description provided by the architects. The site, of 10,000 m² and adjacent to a beautiful native forest, was slightly downhill facing north and also the best view. The program of this house should be divided between "daytime area” and "night area”. The "night area” would be in higher floor, to provide warmth and safety in this period. On the other hand, the "daytime area” should stay in a lower floor w th full connection to the outside and the garden. The rooms should be broad and open with many patios.

© Nelson Kon
© Nelson Kon
Plan - Ground Floor
Plan - Ground Floor
© Nelson Kon
© Nelson Kon

The architectural project set the arrival on ground floor in a block parallel block to the street, where there were implanted support areas such as garage, warehouses and a service residence. Separate of this block by generous service patio, but connected by a suspended walkway, a second block was defined, in which are developed the night and daytime program of the house itself. In the higher floor, but level with the arrival, is the family unit of the program, like an apartment, with living room, kitchen and bedrooms - the so-called "night floor".

© Nelson Kon
© Nelson Kon
© Nelson Kon
© Nelson Kon

On the lower level happens "daytime floor” with a second kitchen, guest’s bedroom and social verandas with leisure areas. A generous patio with double height ceiling in apparent concrete structure, supported by light and slim metal pillars, joins these two floors. An wooden lattice, facing the forest protects this patio of the rising sun.

© Nelson Kon
© Nelson Kon
Section AA
Section AA

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "LG House / Reinach Mendonça Arquitetos Associados " [Residência LG / Reinach Mendonça Arquitetos Associados ] 07 Apr 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/868693/lg-house-reinach-mendonca-arquitetos-associados> ISSN 0719-8884
© Nelson Kon

巴西 LG 住宅 / Reinach Mendonça Arquitetos Associados

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.