the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Sweden
  5. Lindvall A & D
  6. 2013
  7. Villa J2 / Lindvall A & D

Villa J2 / Lindvall A & D

  • 13:00 - 2 April, 2017
Villa J2 / Lindvall A & D
Villa J2 / Lindvall A & D, © Åke E:son Lindman
© Åke E:son Lindman

© Åke E:son Lindman © Åke E:son Lindman © Åke E:son Lindman © Åke E:son Lindman + 16

© Åke E:son Lindman
© Åke E:son Lindman

Text description provided by the architects. Villa J2 was completed in 2013. The project began as the revamp of an existing summerhouse dating back to the 1940s. The initial plan included additions and alterations to the existing structure. However, due to building regulations stipulating that the footprint remain unchanged, house was rebuilt entirely.

Axonometric
Axonometric

Falsterbo is one of the most popular resort regions in southern Sweden, becoming densely populated over summer. Although the site sits within a residential neighbourhood, one of the criteria of the brief was to create a family home that offered privacy. This was achieved by placing the garage at the front of the house, facing the street. Visitors must follow a path that leads alongside the garage to access the home. Although the main areas feature sliding glass partitions that lead to the garden, tall shrubbery borders the site, creating a boundary between the neighbouring houses.

© Åke E:son Lindman
© Åke E:son Lindman
© Åke E:son Lindman
© Åke E:son Lindman

A long, narrow hallway runs along the entire length of the house, leading to the master bedroom suite and the children’s bedrooms. A playroom separates the children’s area from the parents' area  and the rest of the home. Central to the plan is the integrated kitchen, dining and lounge area, which opens out to a west-facing patio. The main objective was to create a hub within the home, a space that encourages social interaction. To the north, a painted steel spiral staircase leading up to the library, home office and outdoor terrace creates a sculptural focal point against the minimal architecture. With a skylight directly above and a sliding partition leading to a smaller outdoor terrace beyond the staircase, the dramatic, light-filled area was inspired by winter gardens of the past.

© Åke E:son Lindman
© Åke E:son Lindman

View the complete gallery

About this office
Lindvall A & D
Office
Cite: "Villa J2 / Lindvall A & D" 02 Apr 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/868033/villa-j2-lindvall-a-and-d/> ISSN 0719-8884
© Åke E:son Lindman

J2 别墅 / Lindvall A & D