the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses Interiors
  4. Hong Kong
  5. Millimeter Interior Design
  6. 2016
  7. House in Silverstrand / Millimeter Interior Design

House in Silverstrand / Millimeter Interior Design

  • 20:00 - 5 May, 2017
House in Silverstrand / Millimeter Interior Design
House in Silverstrand / Millimeter Interior Design, Courtesy of Millimeter Interior Design
Courtesy of Millimeter Interior Design

Courtesy of Millimeter Interior Design Courtesy of Millimeter Interior Design Courtesy of Millimeter Interior Design Courtesy of Millimeter Interior Design + 11

Courtesy of Millimeter Interior Design
Courtesy of Millimeter Interior Design

Text description provided by the architects. Nestled in the mountain side, this house captures the spectacular ocean view of Silverstrand. The owners have been living there for over 15 years and knowing the shortcomings of the place, they were keen to transform the place into an innovative, yet, practical house to better suit their needs.

Courtesy of Millimeter Interior Design
Courtesy of Millimeter Interior Design

Built among the mountains, the original living room and dining room were separated by sublevels. The dining area in the upper part was the first area to see after entering the house, disturbing the practical flow. In addition, the original foyer lacked storage space, leaving the owners no choice but to place the shoe closet below the stairs.  The uneven size of their children’s rooms and inadequate walk-in closet space in the master bedroom were defects that deteriorated the living quality of the owner. 

Ground Floor Plan
Ground Floor Plan

In order to improve the owner's living quality effectively, the designer carefully analyzed the original flow of the house and the owners’ habits and tailor-made a new flow for the owners, such as changing the location of the entrance, the area of the upper part and the staircases.

Courtesy of Millimeter Interior Design
Courtesy of Millimeter Interior Design

Moreover, since the owners seldom cook, designing a simple cooking space is sufficient. So the designer boldly demolished the original kitchen, re-positioned the entrance and added a foyer, so that visitors can gradually experience different spaces while entering the house. Meanwhile, a large space in the upper part on the ground floor was freed up, the designer merged that excess space with the lower part for an open kitchen. Even more interesting is that the designer found that by relocating the staircase, the redundant corridors in the second level can be removed, so that the utility rate of each room can be increased by around 20-45%. As the result, not only did it even out the sizes of the children's rooms, but also doubled the size of the walk-in closet in the master bedroom.

Floor Plan
Floor Plan

After implementing the structural adjustment, the designer applied simple yet sophisticated interiors design throughout the house by choosing light and pale materials as the main tone, creating a relaxed and serene feeling. Also, the structure line of the floating staircase, open kitchen countertops and benches work cohesively to create a sense of architectural aesthetics.

Courtesy of Millimeter Interior Design
Courtesy of Millimeter Interior Design

View the complete gallery

About this office
Millimeter Interior Design
Office
Cite: "House in Silverstrand / Millimeter Interior Design" 05 May 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/867760/house-in-silverstrand-millimeter-interior-design/> ISSN 0719-8884
Courtesy of Millimeter Interior Design

香港银线湾住宅改造 / Millimeter Interior Design